Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов,

...
Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов,
Коментари Харесай

Съдът реши: 9г. затвор за младежа, който блъсна и уби Милен Цветков

Обвиняемият за гибелта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, получи 9-годишна ефикасна присъда за ликвидиране по несъобразителност. Николов ще излежава наказването си при първичен общ режим. От продължителността на престоя му в пандиза ще се приспадне този в ареста и времето, прекарано под домакински арест.
Освен това шофьорската брошура на Николов се лишава за период от 10 години. Той ще би трябвало да заплати и разноските по делото. Кристиан Николов умишлено е седнал зад кормилото, макар използваните по-рано кокаин, амфетамини и метаамфетамини. Той е знаел какви последствия може да има решението му и все пак е карал, мотивираха се от прокуратурата, с цел да изискат 15 години затвор.
„ Винаги за околните, за потърпевшите - наказванията са дребни. А постоянно за причинителите - са огромни. Така че законодателят неслучайно е планувал при установяване на наказването всички условия да бъдат преценени”, съобщи Менко Менков, юрист на фамилията на Кристиан Николов
Кристиан Николов е млад, с чисто правосъдно минало и прочут непрекъснат адрес - тези обстоятелства накараха обвиняването да не изиска най-тежкото наказване. Оттам обаче са безапелационни - откритите в кръвта му следи от дрога не са резултат от приложимост на чай или паста, както твърдеше Николов.
„ Доживотен затвор нормално е за доста по-сериозни неща. Ние считаме, че обвиняването, първо, е потвърдено единствено за несъобразителност и че наказването би трябвало да бъде под 10 години отнемане от свобода”, уточни Константин Симеонов, юрист на Кристиан Николов.
Прокуратурата обори и изказванията на Кристиан Николов, че му е станало неприятно директно преди удара с колата на Милен Цветков. Ако било правилно, автомобилът щял да криволичи по улицата, за което няма никакви данни.
„ Самото "употреба на опиати " не образува възможен умисъл”, безапелационен е Константин Симеонов, юрист на Кристиан Николов.
Решението на съда идва съвсем две години след злополуката, при която колата на Милен Цветков беше пометена от джипа на Кристиан Николов. Инцидентът се случи на кръстовище при червен светофар. Решението на съда не е дефинитивно. То може да се апелира в 15-дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР