Обвиняемият Янко П. е нарушил въведените със заповед на министъра

...
Обвиняемият Янко П. е нарушил въведените със заповед на министъра
Коментари Харесай

Пристигнал от Великобритания мъж не спази карантината в София, задържаха го

Обвиняемият Янко П. е нарушил въведените със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения срещу разпространяването на ковид. Той е дошъл на 29.03.2020 година от страна с регистриран случай на COVID-19 - Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, не спазил периода на 14-дневна карантина в дома си – гр. София, ж.к. „ Канала “ и откакто напуснал адреса, на който се изпълнявала карантината, обитавал на публично място.

Нарушението е осъществено на 05.04.2020 година към 15:00 часа в София, по време на пандемия и изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, оповестиха от прокуратурата.

Предвид високата социална заплаха на действието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа, като с определение на СРС от 11.04.2020 година, по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Разследването по случая продължава.

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от Янко П. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР