Обвиняемите за организирането на терористичното нападение в концертната зала Крокус

...
Обвиняемите за организирането на терористичното нападение в концертната зала Крокус
Коментари Харесай

Обвиняемите за атентата в Москва: Трябваше да получим по 1 млн. рубли в Киев

Обвиняемите за организирането на терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол “ в град Красногорск край Москва са показали името на хипотетичния уредник на атентата, който им е заречен по един милион рубли (близо 10 хиляди евро) на всеки, които е трябвало да получат в Киев, заяви ТАСС.

Видео с разпита на обвинените от съветската Федерална работа за сигурност беше излъчено по Първи канал на съветската телевизия.

Според изказванията на един от обвинените лице на име Сайфуло им споделило, че би трябвало да отидат в украинската столица Киев, където ще им бъдат дадени по милион рубли.

Друг обвинен декларира, че им е била обещана помощ да пресекат украинската граница.

„ Ние тръгнахме за Киев, където трябваше да чакат парите – по един милион рубли. Сайфуло сподели, че там ще ни чакат на границата на Украйна момчета, които ще ни оказват помощ да преминем границата и да стигнем в Киев “, споделя той.

Междувременно заместител ръководителят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент и министър председател Дмитрий Медведев назова водачите на Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия „ съучастници “ в нападението против „ Крокус сити хол “, зад което съгласно него стои Украйна.

В обява в платформата „ Екс “ Медведев написа, че „ същинските поръчители са бандеровските изроди, вашите ученици. А съучастници в това ликвидиране сте всички вие, (президентът на Съединени американски щати Джо) Байдън, (президентът на Франция Еманюел) Макрон, (премиерът на Англия Риши) Сунак, (канцлерът на Германия Олаф) Шолц и останалите “, предава Българска телеграфна агенция.

В нападението в Красногорск починаха 144 души, а 551 бяха ранени. Руските управляващи задържаха 11 души, от които четирима, всичките родом от Таджикистан, са упрекнати като непосредствени причинители.

Отговорност за терористичния акт пое клонът на групировката „ Ислямска страна “ в Афганистан, само че съветските управляващи настойчиво настояват, че зад организацията стоят „ украински националисти “. Украйна отхвърля да има връзка с нападението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР