Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено

...
Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено
Коментари Харесай

Съдят мъж, опитал да прикрие убийството на жена си в Кюстендил

Обвиняем за съзнателно ликвидиране на брачната половинка си, осъществено с изключително свирепост в Кюстендил, е предаден на съд от Окръжна прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване.
Обвиняемият С.Д. живеел със брачната половинка си Р.Д. в апартамент в жк. „ Герена “ в Кюстендил. Мъжът редовно злоупотребявал с алкохола, което станало причина за изостряне на връзките в фамилията. Между двамата имало кавги, които прераствали в побои. Сезирани били и полицейските органи. Живеещите в блока постоянно ставали неволни очевидци на протичащото се сред двамата съпрузи.
Късно вечерта на 17.01.2020 година сред обвинения и жена му още веднъж зародил скандал, при който мъжът нанесъл с нож няколко удара по гърба на Р.Д. и откъм гърба на главата й.
Допускайки, че е допустимо да е умъртвил брачната половинка си, С.Д. решил да прикрие закононарушението. Той преместил потърпевшата от кухнята в друга стая и я поставил на леглото. Укрил пропитите с кръв възглавници, сменил постлания китеник с було, преоблякъл дамата и увил тялото й с одеяло. Не съумял да се свърже с щерка си, с цел да й каже, че майка й е умряла, и задремал.
На сутринта излязъл и помолил комшия от блока да се обади на тел. 112, като му споделил, че жена му е умряла. На място дошъл екип на незабавен център и установил гибелта на Р.Д.
Същия ден при подготовката на погребението на дамата по тялото и главата й били открити порезни рани и синина. Била известена полицията и подхванати дейности по следствието.
От заключението на направената съдебномедицинска експертиза е видно, че гибелта на потърпевшата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота, настъпили вследствие на прободно-порезните пострадвания на гръдния панер, последвал солиден хемопневмоторакс и кръвозагуба.
В момента обвиненият С.Д. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР