обвини Гърция, че укрива терористи след излъчването на интервю с

...
обвини Гърция, че укрива терористи след излъчването на интервю с
Коментари Харесай

Турция с обвинение: Гърция се превърна в безопасна дестинация за терористи

обвини Гърция, че укрива терористи след излъчването на изявление с Фетхулах Гюлен по гръцката телевизия. По-конкретно турското министерство твърди, че Гърция дава леговище на членове на придвижването на Гюлен (ФЕТО) , което тя е определила като терористична организация и упреква в образуване на опита за прелом през 2016 година против държавното управление на Ердоган. Тя също по този начин дефинира изявлението като непростима обществена агитация, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Катимерини ".
„ Гърция се трансформира в безвредна дестинация за членовете на ФЕТО, като там те могат да се движат гладко и да работят за реализиране на задачите си. Заедно с тях са ПКК (Кюрдската работническа партия) и други терористични организации, които не престават да работят в Гърция ”, съобщи представителят на турското външно министерство Хами Аксой. Той също по този начин прикани Гърция да си сътрудничи с Турция за изгонването на членове на ФЕТО от гръцка територия и съобщи, че ФЕТО съставлява опасност за сигурността на всички страни, а освен на Турция. Това обвиняване идва единствено дни преди изследователските договаряния сред Гърция и Турция да бъдат обновени на 16-ти март.
 12 терористи арестувани в Турция, петима са жители на Русия 12 терористи арестувани в Турция, петима са жители на Русия
Турското министерство на защитата заяви за задържането на дванадесет бойци от терористичната формация Ислямска страна (ИД) на гра...
А какво се случи малко преди отправяне на обвиняването, може да прочетете ТУК:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР