Обвиненията срещу депутата от ДПС Делян Пеевски са източник на

...
Обвиненията срещу депутата от ДПС Делян Пеевски са източник на
Коментари Харесай

Халил Летифов: Посягат на Пеевски без доказателства. Няма да мълчим!

Обвиненията против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски са източник на неодобрение за партията, тъй като на него се протяга ръка по този начин, както може да бъде посегнато на всеки различен човек, без да има каквито и да е доказателства.

Това разяснява зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Халил Летифов в изявление за БНР.

„Темата за Делян Пеевски е сензитивна за нас, тъй като ние имаме интерес всички обстоятелства и условия да излязат нескрито, истината да излезе нескрито. Когато някой упреква незаслужено един от нас, няма по какъв начин да седим безучастно, ще бъдем дейни участници за който и да е, който е незаслужено упрекнат, освен за господин Пеевски“, безапелационен бе Летифов.

„Поведението на ръководещите, на властта като цяло, е гаф след гаф“, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.

„Смятам, че е наложително да има една съпротива, която да демонстрира тези гафове, тъй като те са за сметка на страната, държавността и се заплащат от българските жители и от бизнеса. Никой не се е родил теоретичен и в това няма нищо ужасно, човек се учи в придвижване, само че да се учиш в придвижване отпред на държавното кормило и на страната към този момент носи едни големи рискове“, изясни Халил Летифов.

„Да не зачиташ Конституцията и законите на страната и това да смяташ за обикновено, за новия морал, за честност и за смяна е груба замяна и прегазване в конституционните правила и законодателството на страната, като това надлежно изкривява целия развой на взимане на решения, на ръководство и на резултата от тях. Ние постоянно сме имали особена сензитивност на тематика народна власт, права, а и на тематиката за държавността, защото ние направихме една акция, в която искахме да покажем какво за нас значат институциите, разговорът сред институциите да бъде възобновен, като цяло разговорът сред политиците, обособените партии и най-много жителите, само че като краен резултат да се възвърне нормалността в българската политика – естествен разговор с ефикасни решения, които да върнат доверието в институциите“, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Цялото изявление с Халил Летифов може да чуете
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР