Обвиненият във взимането на подкуп от 60 000 лв. бивш

...
Обвиненият във взимането на подкуп от 60 000 лв. бивш
Коментари Харесай

Нов старт на делото за подкуп срещу бившия районен кмет на Пловдив Ральо Ралев

Обвиненият във взимането на рушвет от 60 000 лева някогашен кмет на пловдивския областен " Северен " Ральо Ралев застава още веднъж пред Окръжния съд на 11 октомври. За тогава е плануван нов старт на процеса против него. Ралев беше задържан в края на май 2019 година, разслдването беше трансферирано в Специализиираната прокуратура и след закриването й - върнато в Пловдив. На 26 юни т. година делото не потегли, тъй като съдът откри неясноти в обвиняването и го върна на прокуратурата за преправка.

Според прокуратурата Ралев е получил подкуп от 60 000 лева от строителния предприемач  Здравко Ангелов, с цел да уреди документите на следващия му обект. В това му помагали служителката в кметството Даниела Вълова и предприемачът Иван Делевски. В първия обвинителен акт обаче не беше детайлизирано каква точна роля е имал всеки от тримата, не беше конкретизирано даже дали Вълова и Делевски са се познавали, написа " 24 часа ".

В модифицираното обвиняване се твърди, че Вълова е декларирала на познати на бизнесмена, че би трябвало да даде 60 000 лева, с цел да бъдат приидвижени документите му. А Делевски взел участие в уговарянето на детайлностите по какъв начин да бъдат дадени парите.

Ральо Ралев е посочен като извръшител, а другите двама - като негови помагачи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР