Обвиненият и даден на съд, че е измамил 20 души,

...
Обвиненият и даден на съд, че е измамил 20 души,
Коментари Харесай

Обвиненият за измама с кремации Георги Енев забранявал на хората да отварят урните

Обвиненият и даден на съд, че е измамил 20 души, че ще кремира околните им, а вместо това ги погребвал нелегално Георги Енев, е карал хората да не отварят урните с праха, които им давал. Това заяви административния началник на СРП Невена Зартова, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Тя изясни, че в Банкя го познавали като Гробаря. Хората по тази причина мислели, че той е притежател на погребална организация, въпреки тя да се е водела на различен човек.

По думите на административния шеф на СРП също по този начин е открито и лицето, което е пособие на обвинения, само че то няма повдигнато обвиняване, тъй като е разпитан като очевидец и е просто един " гробокопач ".

" Към момента са открити 12 от 20 натрупа. 8 от телата въобще не са открити. В хода на производството са направени инспекции в 3 крематориума, само че 8 души не са открити макар че инспекцията обгръща интервала от 3 години обратно. Най-малката сума, която е взел е 780 лв., а най-голямата - 3500 лева.  Вместо да кремира хората, ги заравял в землището на с. Клисура, покрай тамошното гробище. Общата сума на злоупотребата е на стойност от 28 230 лв. ", добави Зартова. 

Припомняме, че през днешния ден делото беше импортирано в съда и се чака скоро то да стартира, а само разноските за експертизите са 22 940 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР