Обвинения във връзка с отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното

...
Обвинения във връзка с отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното
Коментари Харесай

​Четиримата са привлечени като обвиняеми за отвличането на Адриан Златков

Обвинения по отношение на отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното и още трима души са арестувани по време на профилираната полицейска интервенция, която Министерство на вътрешните работи стартира през вчерашния ден. 25-годишният Адриан Златков беше похитен в края на август предходната година. Похитителите го пуснаха след 11 дни в плен. По неофициална информация татко му е платил над 700 000 лв. откуп.

Четиримата са привлечени като обвинени по делото за отвличането на Адриан Златков - в съучастничество и като помагачи. Това оповестиха публично от прокуратурата, като прецизираха, че кръгът на обвинените не е привършен. Ивайло Борисов - Ториното беше доведен в Столична дирекция на вътрешните работи през днешния ден по обед, с цел да му бъде предявено обвиняването, което беше доказано първо от неговия юрист.
Мариана Тодорова - юрист на Ивайло Борисов - Ториното: Това, че е оказал помощ и дал 2 коли на незнайни причинители за отвличането на господин Златков. Това е. Ториното, господин Ивайло Борисов не знае нито за тези коли, споделя, че не е взел участие в това закононарушение.
Борисов и негов непосредствен другар - Мартин Марков, са упрекнати за обезпечаването на 2 коли - " Шкода " и " Опел ", употребявани за отвличането. Друг другар на Ториното - Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова - са уличени за доставяне на похитителите със сръбски SIM карти. От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи отхвърлиха мнения и елементи по случая.

В късото публично известие се споделя единствено, че забележителна част от доказателствата са събрани благодарение на сръбската полиция и прокуратура, както и че не престават разпити и претърсвания.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: В интерес на следствието нищо не мога да ви кажа повече.
Бащата на Адриан - Тони Златков сподели, че е научил за упрекнатите от медиите. Той съобщи, че не познава персонално Ивайло Борисов - Ториното, само че той е идвал в автокъщата му да оглежда коли.
Тони Златков, татко на отвлечения Адриан Златков: Дай Боже това да са хората, да са хванати да има доказателства, да ги осъдят. Някога да сте имали бизнес връзки с Ториното? Познавате ли го? Никога не съм имал с Ториното и освен с него, само че и с хора от такива среди. Възстанови ли се синът ви и по какъв начин живеете след случилото се? Нормално живеем, работим, като всеки естествен човек.
В хода на интервенцията, съгласно юрист Тодорова са разпитани над 40 индивида, главно клиенти на автокъщата на Тони Златков и другари на Ивайло Борисов - Ториното. 20 часа в ГДБОП е прекарал и Златомир Иванов-Баретата, на който Ториното е апетитен за дясна ръка, дружно са подсъдими по няколко каузи за разпространяване на опиати.
Мариана Тодорова - юрист: Като беше разпитван в качеството на очевидец - за това къде живее и какви коли ръководи.
Българска национална телевизия: Той дал ли е показания, свързани с господин Борисов?
Мариана Тодорова - юрист: Не, не са му и задавали такива въпроси. Г-н Иванов си има бизнес, който си го ръководи. Да, несъмнено, престъпно проявен е, осъждан е, само че не може за всяко по-тежко закононарушение да се спряга господин Иванов.
Утре прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за четиримата обвинени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР