Обвинения в корупция, извиване на ръце, саботаж на извънредното положение

...
Обвинения в корупция, извиване на ръце, саботаж на извънредното положение
Коментари Харесай

Война между превозвачи в Пловдив

Обвинения в корупция, извиване на ръце, бойкот на изключителното състояние и опит за прокарването на рейсове на 15 години в градски превоз на Пловдив. Тези обвинявания си размениха двамата съществени превозвачи в Пловдив Веселин Дошков на „ Хеброс бус” и Петко Ангелов на „ Автобусни превози”, съобщи Trafficnews.bg.

Скандалът потегли в петък, когато бяха подписани краткотрайни контракти за обслужването на 8-те линии, за които има конкурс. На 14 април, когато изтича договорът за тях, трябваше да се отворят офертите на превозвачите за линиите 4, 10,12, 20,22, 24,27 и 93. Заради изключителното състояние обаче срокът за приемане на документи бе продължен до 26 май.

За да не стопира услугата Община Пловдив трябваше да подпише краткотрайни контракти, като на нея са били поканени всички превозвачи в Пловдив - компаниите „ Хеброс бус”, „ Автобусни превози”, „ Автотранс Чолаков” и „ Комисия за защита на конкуренцията Златанови”. Веселин Дошков е сложил обаче изискване – или продължава да си кара 6-те линии, или няма да вземе нито една линия. До този миг той изпълняваше 6 от 8-те линии, чиито контракти изтичат - 4, 12,,22, 24,27 и 93. След като напуснал със скандал срещата в ОКТ, той е събрал и личния състав, като им споделил, че ще обслужва към този момент единствено 5 линии, а другите водачи и кондуктори ще бъдат освободени. „ Предложиха ми две от шестте линии, които обаче са най-слабите. Практиката постоянно е била да се продължат договорите с анекси, до края на състезанието. Сега внезапно хубавото отива на едно място, калпавото другаде”, сподели Веселин Дошков. Той изясни, че неговият сътрудник в различен консорциум, който обслужва 11 линии от градския превоз, Петко Ангелов се пробва да наложи монопол на автобусните транспорти в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР