Обвинените за извършване на терористична атака в Crocus City Hall

...
Обвинените за извършване на терористична атака в Crocus City Hall
Коментари Харесай

Следствието: Терористите от Крокус са получили инструкции в Телеграм от „човек с псевдоним“

Обвинените за осъществяване на терористична офанзива в Crocus City Hall са декларирали, че дейностите им както по време на подготовката, по този начин и след офанзивата са били координирани в Телеграм от мъж, който им се е показал с псевдоним, оповестиха от Следствения комитет.
Следственият комитет твърди, че обвинените са получили гласови известия от координатора. След нападението, по негово напътствие, те са потеглили към руско-украинската граница, с цел да отидат в Киев и да получат обещаната им премия, споделиха от ведомството.
По-рано Следственият комитет, докладвайки за предварителните резултати от следствието, заяви, че следствието има информация за причинителите, получаващи „ обилни суми пари “ и криптовалута от Украйна за подготовка на терористична офанзива. Освен това, както показва ведомството, следствието е получило доказателства за връзката на обвинените „ с украинските националисти “.
След стрелбата в Crocus City Hall следственият комитет образува дело за тероризъм. На идващия ден ФСБ заяви за задържането на 11 души, обвинени по случая. Съдилищата към този момент са арестували девет души, в това число четирима причинители. При срещата имали следи от изтезания, един от тях бил докаран с здравна количка. Трима от останалите обвинени апелираха ареста си.
Владимир Путин, който се обърна към руснаците 19 часа след терористичната офанзива, сподели, че терористите, пробвайки се да избягат, са се придвижвали към Украйна, където за тях е бил „ квалифициран прозорец “ от украинска страна за прекосяване на границата. Ден по-късно, след ареста на четиримата причинители, говорейки на среща с публични лица и сили за сигурност, Путин сподели, че „ закононарушението е осъществено от ръцете на радикални ислямисти “, само че „ ние се интересуваме кой е мозъкът “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР