Обвинението на Тръмп по обвиненията в Джорджия ще бъде в съд, който позволява камери – за разлика от другите му 3 обвинения

...
Бившият президент Доналд Тръмп и 18 съюзници трябва до 25
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп и 18 съюзници трябва до 25 август да се предадат в съд в Джорджия, след като бяха обвинени в общо 41 преброява от голямо жури в окръг Фултън. Това е четвъртият път, когато Тръмп, единственият президент, който някога е бил криминално обвинен, ще бъде изправен пред съда. Това обвинение обаче се очаква да бъде малко по-различно от другите, тъй като камерите са разрешени в съдебните зали на щата.

Обвинение в Джорджия

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис обяви късно в понеделник вечер, когато са издадени заповеди за арест на 19 обвиняеми и всички те трябва да се предадат до 25 август. Предполагаемите съзаговорници, посочени в обвинителния акт, включват бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани и бившия началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус.

За предишните три обвинителни акта Тръмп и всички съобвиняеми получиха около четири или пет дни да се предадат. За този те имат около 11 дни да се предадат.

не е позволено в нито един съд.

Следващите две обвинения бяха проведени във федералните съдилища в Маями и Вашингтон, окръг Колумбия, където отразяването на електронни медии е изрично забранено. Федерален съдия обаче може да реши в някои случаи да разреши камерите.

Законът на Грузия гласи, че снимките и телевизионното излъчване на съдебната зала са разрешени, стига това да не пречи на производството.

И така, голямата разлика в това обвинение: „Камери в съдебната зала“, каза във вторник в „CBS Mornings“ висшият ръководител на Белия дом и политически кореспондент на CBS News Ед О’Кийф. „Сега ще го видим в съдебна зала, ще се появим, за да бъде изправен пред съда, потенциално. Не само него, но и останалите 18, които са обвинени по това дело. И това има огромен ефект върху общественото възприемане на всички това."

Не е ясно на коя дата Тръмп ще се яви, за да бъде съден, но О'Кийф каза, че стратегически може да се предаде на 23 август, деня на първия президентски дебат. „Къде бихте предпочели да бъдете този ден, в Милуоки с всички останали или в онази съдебна зала в Атланта? Той знае, че това е изсмукало напълно кислорода от всички останали, които бягат. Така че сега той потенциално може да използва това в своя полза още повече,“ О Кийф каза.

Тръмп все още не е казал дали ще участва в дебата, но той отказа да подпише обещание, което се изисква за участие.

Тръмп и останалите 18 обвиняеми са изправени пред обвинения в изборни измами, рекет и други, свързани с предполагаеми опити за отмяна на изборите през 2020 г. Уилис каза, че обвиняемите са „замесени в престъпно предприятие за рекет, за да отменят резултатите от президентските избори в Джорджия след обвинението“.

В обвиненията се твърди за нарушения на Закона за повлияните от рекетьори и корумпираните организации на Грузия, известен също като RICO, който позволява група хора да бъдат обвинени в организирани престъпни действия.

Не е ясно кога всеки от другите обвиняеми ще се предаде.

Вашингтон, окръг Колумбия

Във вторник, 1 август, Тръмп беше обвинен от голямо федерално жури, след като специалният прокурор Джак Смит представи доказателства пред голямото жури за предполагаемото участие на бившия президент по време на това, което Смит нарече „безпрецедентно нападение“ срещу демокрацията на 6 януари.

Бившият президент е изправен пред четири обвинения в престъпления: заговор за измама на Съединените щати; заговор за възпрепятстване на официално производство; възпрепятстване и опит за възпрепятстване на служебно производство; и заговор срещу правата. В обвинителния акт се твърди, че в заговора са участвали още шестима души.

В четвъртък, 3 август, Тръмп беше изправен пред съда във Федералния съд на Илайджа Барет Претиман във Вашингтон, окръг Колумбия, и пледира невинен.

Производството продължи около 30 минути В съдебната зала не бяха разрешени камери – такъв е случаят с всички федерални съдилища. Тръмп влезе през скрит вход. Не беше направена снимка. При липса на камери беше нарисувана скица на Тръмп вътре в съдебната зала

Шестте предполагаеми съзаговорници не са посочени в обвинителния акт, но поне петима от тях са адвокати, според документа.

Обвинение в Маями

В петък, 9 юни, Министерството на правосъдието публикува публично своето обвинение срещу Тръмп и неговия помощник Уолт Наута. Обвинителният акт описва обвиненията, пред които са изправени и двамата, свързани с обработката на чувствителни правителствени документи, след като бившият президент напусна Белия дом.

Това беше първият път в историята, когато бивш президент беше обвинен от Министерството на правосъдието.

Във вторник, 13 юни, Тръмп се яви за повдигане на обвинение пред федерален съд в Маями и пледира невинен по всичките 37 обвинения, пред които е изправен.

Процедурите продължиха 45 минути В съдебната зала не бяха допуснати камери – такъв е случаят с всички федерални съдилища. Тръмп влезе в съдебната зала през скрит вход. Не беше направена снимка. При липса на камери беше нарисувана скица на Тръмп в съдебната зала< p>Наута не се яви за изправянето си по обвинение до 6 юли и неговият адвокат вписа пледира за невинен от негово име.

На 27 юли бяха повдигнати три допълнителни обвинения срещу Тръмп и бяха повдигнати още две срещу Наута. Обвинения срещу управителя на Mar-a-Lago Carlos De Oliveira също бяха повдигнати. Тръмп също се призна за невинен по тези обвинения.

Обвинение в Ню Йорк

В четвъртък, 30 март, Тръмп беше обвинен от голямо жури в Ню Йорк, след като окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг представи доказателства пред голямото жури за предполагаемото участие на Тръмп в прикриването на така наречените плащания на пари за тайни на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс. Това бе първият път, когато бивш президент беше обвинен в престъпление.

Обвинителният акт не беше разпечатан до изправянето на Тръмп под обвинение във вторник, 4 април в съда в Долен Манхатън. Тръмп се призна за невинен по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи от първа степен.

Производството продължи около час
Тръмп влезе в сградата през скрит вход Не беше разрешено отразяване на електронните медии в съдебната зала, но беше направена една снимка Не беше направена снимка
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР