Обвинение в побой срещу бившия председател на общинския съвет в

...
Обвинение в побой срещу бившия председател на общинския съвет в
Коментари Харесай

Нов арест за Лазар Влайков: Защо бившият политик преби мъж от Карабунар

Обвинение в побой против някогашния ръководител на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. За случая описват потърпевшите. Те настояват, че Влайков е нахлул в дома им в пазарджишкото село Карабунар и е нанесъл побой на домакина.



Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато с негов револвер, който той дал на дете, беше погубен на място притежател на заведение.

Съпругата на потърпевшия Георги Шуманов описа, че е била у дома, когато Лазар Влайков идва и желае да приказва с мъжа й. Тя го кани вкъщи, след което нещата излизат отвън надзор.

Шуманов идва и се стига до експанзия, по думите му.

Бях в задната част на двора. Идвах по пътеката и го попитах какво става и той сподели: „ Ей в този момент ще те убия “ и ми нанесе удар в лицето. Докато той стоеше там, Йордан Халачев стоеше зад него. Аз се пробвах да се защитя. А Йордан Халачев е съпопобойникът на Влайков. В момента, в който го бутнах, Халачев с дървен прът ме удари два пъти в региона на окото и на челото, след което аз политнах събориха ме на земята и започнаха да ме ритат и да ме постановат в региона на корема и на главата, сподели потърпевшият.

А повода за побоя Шуманов потърси в подаден сигнал против Влайков от негова страна.

Предната вечер в заведение в селото той и негови хора бяха в нетрезво положение. Той през цялата вечер вадеше нож и го забиваше в масата и заплашва всички, че ще ги заколи. Подадох сигнал към дежурния и му обясних каква е обстановката. Никой не се отзова на място да пристигна, след което му направих остра забележка, споделя потърпевшият.

След случая Лазар Влайков е напуснал дома на хората и малко по-късно е бил задържан от полицията.

Получен е сигнал на телефон 112 в районното ръководство на 17 септември вечерта. По първични данни двама мъже влезнали в жилището на различен човек, който е гражданин на септемврийското село Карабунар и му нанесли побой на мястото. Незабавно е изпратен дежурен автопатрул. Колегите са пристигнали на място, обясни ли са каква е фактическата конюнктура. На място е пристигнала и дежурна група на районното ръководство в Септември, откакто са докладвали по съответния ред сътрудниците и са почнали издирвателни дейности на причинителите на побоя. Няколко часа по-късно в дома му е арестуван един от мъжете на 49 години, който е гражданин на прилежащото село Виноградец. Той е арестуван за период от 24 часа. Колегите са извърши нужните първични дейности и е формирано досъдебно произвеждане. Другият от причинителите се е укривал. Два дни по-късно следобяд на 19 септември той е арестуван за период от 24 часа също в ареста на районното ръководство в град Септември, изясни Мирослав Стоянов, представител ОД на Министерство на вътрешните работи Пазарджик.

Към този миг няма повдигнато обвиняване към никого, защото се събират още доказателства и предстоят разпити. Разследва се нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Според семейство Шуманови не може и да става дума за хулигански подбуди, тъй като мъжете са влезнали целеустремено в дома им и са показали експанзия.

bTV потърси за коментар Лазар Влайков, само че никой не излезе, когато екипът на малкия екран беше пред дома му.

***Сн. бТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР