Обвинение в побой срещу бившия председател на общинския съвет в

...
Обвинение в побой срещу бившия председател на общинския съвет в
Коментари Харесай

Нов арест за Лазар Влайков: Защо бившият политик преби мъж от Карабунар?


Обвинение в побой против някогашния ръководител на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. За случая описват потърпевшите. Те настояват, че Влайков е нахлул в дома им в пазарджишкото село Карабунар и е нанесъл побой на домакина.

Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато, който той дал на дете, беше погубен на място притежател на заведение.

Съпругата на потърпевшия Георги Шуманов описа, че е била у дома, когато Лазар Влайков идва и желае да приказва с мъжа й. Тя го кани вкъщи, след което нещата излизат отвън надзор.

Шуманов идва и се стига до експанзия, по думите му.

„ Бях в задната част на двора. Идвах по пътеката и го попитах какво става и той сподели: „ Ей в този момент ще те убия “ и ми нанесе удар в лицето. Докато той стоеше там, Йордан Халачев стоеше зад него. Аз се пробвах да се защитя. А Йордан Халачев е съпопобойникът на Влайков. В момента, в който го бутнах, Халачев с дървен прът ме удари два пъти в региона на окото и на челото, след което аз политнах събориха ме на земята и започнаха да ме ритат и да ме постановат в региона на корема на главата “, сподели повстрадалият.

А повода за побоя Шуманов потърси в подаден сигнал против Влайков от негова страна.

„ Предната вечер в заведение в селото той и негови хора бяха в нетрезво положение. Той през цялата вечер вадеше нож и го забиваше в масата и заплашва всички, че ще ги заколи. Подадох сигнал към дежурния и му обясних каква е обстановката. Никой не се отзова на място да пристигна, след което му направих остра забележка “, споделя потърпевшият.

След случая на хората и малко по-късно е бил задържан от полицията.

„ Получен е сигнал на телефон 112 в районното ръководство на 17 септември вечерта. По първични данни двама мъже влезнали в жилището на различен човек, който е гражданин на септемврийското село Карабунар и му нанесли побой на мястото. Незабавно е изпратен дежурен автопатрул. Колегите са пристигнали на място, обясни ли са каква е фактическата конюнктура. На място е пристигнала и дежурна група на районното ръководство в Септември, откакто са докладвали по съответния ред сътрудниците и са почнали издирвателни дейности на причинителите на побоя. Няколко часа по-късно в дома му е арестуван един от мъжете на 49 години, който е гражданин на прилежащото село Виноградец. Той е арестуван за период от 24 часа. Колегите са извърши нужните първични дейности и е формирано досъдебно произвеждане. Другият от причинителите се е укривал. Два дни по-късно следобяд на 19 септември той е арестуван за период от 24 часа също в ареста на районното ръководство в град Септември “, изясни Мирослав Стоянов, представител ОД на Министерство на вътрешните работи Пазарджик.

Към този миг няма повдигнато обвиняване към никого, защото се събират още доказателства и предстоят разпити, само че се проверява случая за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Според семейство Шуманови не може и да става дума за хулигански подбуди, тъй като мъжете са влезнали целеустремено в дома им и са показали експанзия.

bTV потърси за коментар Лазар Влайков, само че никой не излезе, когато екипът ни беше пред дома му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР