Обувки, внос от Турция или Китай, се декларират пред Агенция

...
Обувки, внос от Турция или Китай, се декларират пред Агенция
Коментари Харесай

ДДС измама: Внос обувки от Турция и Китай за 15 стотинки

Обувки, импорт от Турция или Китай, се заявяват пред Агенция " Митници " на цена от 15 ст. за чифт. И върху тази цена вносителите заплащат Данък добавена стойност. След това в магазините същите обувки костват по 100-120 лева, само че постоянно търговците не заплащат Данък добавена стойност върху разликата от 15 ст. до 100 лева, оповестяват от " Труд ".

Затова Националната организация за доходи започва всеобщи инспекции на вноса на артикули от Турция и Китай на занижени цени.

Национална агенция за приходите стартира всеобщ надзор за артикули, облагани с Данък добавена стойност при импорт, оповестиха от приходната организация. Целта е стоката да бъде проследена от камиона на вносителя до рафтовете в магазина, с цел да бъде заплатен дължимият Данък добавена стойност.

Стоки от страни отвън Европейски Съюз влизат в страната най-често под два режима - импорт, както и директно прекосяване за друга страна от Европейски Съюз. Във втория случай Данък добавена стойност не се дължи в България, а където е крайната дестинация. При директния импорт някои търговци заплащат Данък добавена стойност върху занижени цени при влизането на стоката в страната.

След това стоката се префактурира през няколко търговеца, като някой от тях е бушон, който натрупа огромни отговорности към хазната само че не ги заплаща. При преноса пък някои търговци продават стоката в страната без Данък добавена стойност, вместо да я изнесат към друга страна от Европейски Съюз. Затова от Национална агенция за приходите започват всеобщите инспекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР