Обучението на украински пилоти е започнало преди няколко месеца Киев

...
Обучението на украински пилоти е започнало преди няколко месеца Киев
Коментари Харесай

Украйна може да получи изтребители Mirage 2000D от Франция

Обучението на украински водачи е почнало преди няколко месеца

Киев и Париж разискват опцията за прекачване на изтребители Mirage 2000D от френските военновъздушни сили към Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според портала Intelligence Online страните към този момент са покрай сключването на такова съглашение.

Представители на Военновъздушни сили на Украйна неотдавна са създали работно пътешестване до Франция, с цел да договорят детайлностите по съглашението за придобиване на към момента неустановен брой употребявани изтребители във вид Mirage 2000D, предопределени за нанасяне на въздушни удари по наземни цели, се показва в обявата, представена от " Фокус ".

Както показва порталът, тази работна намира се прави в сходство с предварителните съглашения, които президентите на Украйна и Франция Володимир Зеленски и Еманюел Макрон реализираха още през 2022 година

Преди няколко месеца френската страна импровизирано е почнала да образова украински водачи да ръководят самолети Mirage 2000D. Обучението се организира в четири военновъздушни бази.

Mirage 2000D е усъвършенстван за полет на ниска надморска височина и наземна атака/поддръжка и може да носи единици за електронно разузнаване ASTAC, усъвършенствани единици за IR/CCTV/ лазерно ориентиране и да изстрелва SCALP-EG/Storm Shadow крилати ракети и лазерно насочвани бомби.

Франция има повече от 50 такива самолета, които са в развой на рационализация, с цел да подобрят своите качества въздух-въздух и въздух-земя, както и спомагателна, тактилна, централизирана система за офанзива и навигация, която ще улесни пилотирането.

Някои от френските Mirage 2000D са осъвременени с VHF-FM радиостанции и системата за видео предаване ROVER, които дружно със системата за предаване на данни Link 16 разрешават предпазен продан на информация, събрана от модулите на самолета, с командни центрове или приемане на информация от другарски сили на земята.

Aviacionline счита, че всички тези характерности на самолета Mirage 2000D съставляват огромен интерес за ВСУ. Разполагайки с тях, Украйна би могла освен да усили броя на носителите на крилати ракети SCALP и Storm Shadow (в момента те могат да се употребяват единствено от украинските бомбардировачи Су-24), само че и доста да увеличи ситуационната информираност на бойната си авиация.

Освен това, както се показва от портала, тези самолети ще бъдат съвместими с изтребителите F-16, които ще бъдат трансферирани на Киев от такива страни като Дания или Нидерландия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР