Обучение по български език започнаха украински граждани, настанени в базата

...
Обучение по български език започнаха украински граждани, настанени в базата
Коментари Харесай

Украинци започнаха да учат български в Ловешко

Обучение по български език започнаха украински жители, настанени в базата на Изпълнителната организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ в тетевенското село Рибарица и в Ловеч, оповестяват от съдружие „ Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ “. Преподаватели са учители по български език и съветски език.

Занятията се организират два пъти седмично за възрастни и възпитаници, и имат за цел да понижат езиковата преграда, както в учебно заведение по този начин и при другарство. Интересът е извънредно огромен, към този момент има над 50 записани. Очаква се искащите да придобият съществени граматически знания и разговорни умения. Българският език е нужен за тези, които са пристигнали в България, с цел да могат да посещават институции, да аплайват за обществена помощ, да си намерят работа, да се влеят в обществото, да оказват помощ на децата си да стартират учебно заведение.

Инициативата е по план „ Учим и се забавляваме дружно “ на съдружие „ Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ “, финансиран от фондация “BCause – помощ на благотворителността в България “. Партньори по плана са Българският червен кръст, съдружие „ Знание “ – Ловеч, Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “ и библиотеката.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР