Обстрелът на гарата в Краматорск е още едно военно престъпление,

...
Обстрелът на гарата в Краматорск е още едно военно престъпление,
Коментари Харесай

Игор Федик за Фрог: ”Руският свят” привърши ракетите «Калибър» и «Искандер», ужаси Краматорск с неточните «Точка-У»

Обстрелът на гарата в Краматорск е още едно военно закононарушение, осъществено от съветските военни, и следващо удостоверение за геноцида, осъществяван от Русия против украинския народ.

.

Най-ужасното е, че всичко това се прави умишлено и целеустремено. През тази седмица локалните управляващи в Донецка и Луганска области приканиха мирните поданици да се изтеглят в по-безопасни региони, защото в Източна Украйна се чака масирано нахлуване на съветските войски. За задачата украинските държавни железници проведоха евакуационни влакове и съгласуваха графика за придвижването им. Цялата тази информация беше обществена, по тази причина съветските командири, които са дали заповед за стартирането на ракетите против гарата на Краматорск, са знаели доста добре, че там в този миг ще има огромно скупчване на цивилни лица, искащи да се изтеглят.

И още нещо. Пусковете на балистични ракети не може да са безредни, те се осъществят по тъкмо определена и тествана цел. Ракетите са скъпи, тях не ги разхвърлят безсистемно. Преди пуска – както е било в тази ситуация с Краматорск – се организира разузнаване, взема се решение за поразяване на задачата, избира се номенклатура на боеприпаса, работят метеорологичните станции, а по-късно щабът, който е поръчал удара, се свързва с щаба на изпълнителя. Уточняват се нюанси по отношение на нужното количество ракети за поразяване на задачата. При потребност се организира в допълнение разузнаване, с цел да стане ясно дали предпочитаната цел не е сменила позицията си. Всичко това значи, че ударът по гарата в Краматорск в съответния ден и час е резултат от точно планувана и извършена работа, в която са взели участие значително хора.

За това, че този удар е дело на съветските военни, свидетелстват голям брой известия в месинджъра на Телеграм. Така да вземем за пример някогашният украински народен представител от проруската Партия на регтионите Олег Царьов, който през 2014 година избяга в Русия и в този момент интензивно поддържа путинската «спецоперация», млако преди обстрела намерено прикани да бъдат удряни украинските гари. На своя Телеграм канал той разгласява следното известие: «От запад на изток по жп линиите се придвижва жива военна мощ от Западна Украйна, а също по този начин настъпателна тежка техника и артилерия от Европа. Понякога ми се желае да подаря ученическа контурна карта на украинските жп линии на лицата, вземащи решения [в Русия]. Ако те я погледнат, ще има стане ясно, че с най-много три прицелни удара могат да сковават цялото придвижване за месеци напред “. А в Телеграм канала „ Zаписки Vетерана “ малко преди обстрела бе поместено известие с апел да не се употребява жп превоз за евакуация от Славянск и Краматорск и околните до тях обитаеми места.
Вденга след обстрела в няколко съветски Телеграм канала бе оповестено видео с следствията от удара върху гарата в Краматорск и текст към него със следното наличие: «Преди 10 минути удари по жп гарата на Краматорск. [Ракетите] работят по скупчването на [бойци] от ВСУ (Въоръжените сили на Украйна). “ Авторите на тези известия обаче бързо започнаха да ги изтриват незабавно откакто се появи информация, че „ скупчването на ВСУ “ в действителност се е оказало голям брой от мирни поданици, очакващи евакуация.

Впрочем, всичко това едно към едно припомня обстановката със сваления през 2014 година малайзийски «Боинг». Тогава незабавно откакто самолетът бе изумен от ракета, съветският военнопрестъпник Игор Гиркин, тогава воюващ на страната на така наречен опълченци в Донбас, написа на своите профили в обществените мрежи следното «В региона на Торез преди малко са свалили аероплан АН-26, той към този момент се въргаля някъде зад мина «Прогрес». Предупреждавахме – недейте да летите в «нашето небе». А ето и видео-потвърждение на следващия птичкопад (падане на птици). Птичката падна зад териконите (насипи пръст, изкопана от мините – бел. ред.)». Това известие незабавно бе подето от съветските медии и от последователите на «руския свят». Но откакто осъзнаха, че «птичката» се е оказала пътнически лайнер, тези известия бързо бяха изтрити. След това в Русия започнаха да измислят най-различни версии за това по какъв начин малайзийския «Боинг» сякаш бил свален от украинските военни. Днес бе същото – първоначално те радостно рапортуваха, че са нанесли удар по «скупчване на ВСУ», а по-късно бързо започнаха да сменят плочата и да упрекват за удара против гарата украинските военни. Видите ли – те сами са обстреляли мирните жители на гарата в Краматорск за провокация. Като «желязно» доказателство те употребяват аргумента, че комплексът «Точка-У», от който е стреляно, го има на въоръжение единствено в украинската войска, а в съветската го няма, тъй като бил снет от въоържение и сменен с
по-новите ракети «Искандер».

Както и в тази ситуация с малаийзиския «Боинг», съветската вресия за случилото се в Краматорск, няма нищо общо с действителността и е единствено едва прикритие за следващото военно закононарушение на Русия.

Първо, единствено ментално нездравата съветска агитация може да измисли версията,че украинците сами са умъртвили своите мирни жители, с цел да създадат провокация.

Второ, има голям брой потвърждения, че съветските военни не престават да употребяват «Точка-У». И повода за това е елементарна – те привършват запасите от ракети «Калибър» и «Искандер» и им се постанова да вадят от складовете всичко, което е било отправено там за предпазване. В Интернет в открит достъп има значително свидетелства за това, че руснаците трансферират своите «Точка-У» в Беларус, по-близо до границата с Украйна, тъй че да могат да обстрелват Киев и Чернигов. Освен това на съветските пропагандни тв канали има записи, на които се вижда по какъв начин няколко дни преди началото на войната съветските военни дружно с беларуските си сътрудници организират стрелби с «Точка-У». За това, че този ракетен комплекс остава на въоръжение в съветската войска, по-рано говореше и проверяващият екип на Conflict Intelligence.

И трето, каквито и истории да измисля съветската агитация и както и да прикрива тя своите военни – Буча, Бородянка, Чернигов, Харков, Мариупол и други унищожени мирни украински градове и села, са живото удостоверение за това, че зад всичко това, което се случва с тях, стои жестокият «руски свят». Днес към листата на тези градове за жалост се прибави и Краматорск. Обстрелът на неговото спокойно население стана следващото военно закононарушение и акт на геноцид на Русия по отношение на украинския народ.

Игор Федик

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР