Обстрелът край украинската атомна електроцентрала Запорожие беше възобновен вчера, а

...
Обстрелът край украинската атомна електроцентрала Запорожие беше възобновен вчера, а
Коментари Харесай

Обстрелът в близост до АЕЦ Запорожие в Украйна беше подновен въпреки рисковете

Обстрелът край украинската атомна електроцентрала " Запорожие " беше обновен през вчерашния ден, а враждуващите страни още веднъж си размениха обвинявания , ден откакто организацията за атомна сила на Организация на обединените нации настоя за основаване на зона на сигурност, с цел да се предотврати злополука, съобщи Асошиейтед прес.

Руските сили са обстрелвали с ракети и тежка артилерия град Никопол, ситуиран на отсрещния бряг на река Днепър против най-голямата атомна електроцентрала в Европа, заяви регионалният шеф Валентин Резниченко. " В (централата) има пожари, спирания на електрозахранването и други неща, които ни принуждават да подготвим локалното население за последствията от нуклеарната заплаха ", сподели Резниченко. През последните дни чиновници раздадоха на жителите йодни таблетки, за да ги предпазят при положение на приключване на радиация.



В Енергодар, където е ситуирана централата, кметът от преди съветската окупация Дмитрий Орлов заяви, че градът е попаднал под съветска офанзива за повторно през вчерашния ден и е останал без ток. " Служителите на комуналните и други служби просто нямат време да завършат спешните и възстановителните работи, защото следващият обстрел свежда работата им до нула ", съобщи той в приложението " Телеграм ".

Руската страна упрекна украинците. Владимир Рогов, началник на откритата от Русия администрация на Енергодар, съобщи в " Телеграм ", че тежки сражения с украинците са предизвикали спирането на електрозахранването в града, а съветското министерство на защитата упрекна за спирането на електрозахранването украинска офанзива против електрическа подстанция.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР