Обстановката в Черно море не е нормална, но всичко е

...
Обстановката в Черно море не е нормална, но всичко е
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов за сигурността в Черно море: Всичко е под контрол!

Обстановката в Черно море не е естествена, само че всичко е под надзор и не би трябвало да се отрази на икономическата активност и сигурността на българските жители. Това съобщи във Варна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов във връзка провеждането на учения на Руската федерация, откъдето оповестиха краткотрайно рискова за корабоплаването зона до 19 август, засягаща и елементи от изключителната икономическа зона на България, представен от " Труд ".

„ Не сме сами, а сме част от мощен защитителен съюз и разполагаме с инфомация за всичко, което се случва в Черно море по въздух и вода. Следим, проучваме и реагираме на политическо, държавно и военно равнище. Внимателни сме в дейностите си, с цел да не даваме мотив за провокации. Съобразяваме се с положителните морски практики и не организираме учения в икономическите зони и покрай крайбрежията на другите черноморски страни “, добави адмирал Ефтимов.

Той уточни, че поради ескалацията на напрежението в района би трябвало да се ускорят някои планове за рационализиране на наблюдението и отбраната във всички родове войски на Българската войска.

„ Правим обзор на направената при служебния кабинет капиталова проект стратегия за рационализация на армията, задачата е да убедим държавното управление, че тя е съответна на обстановката “, сподели адмирал Ефтимов. Според него към този момент се подписват контракти за доставка на въоръжение и съоръжение за двата многоцелеви патрулни кораба за Военноморски сили, които се строят във Варна.

" Модернизацията на армията е належащо изискване и за попълване на състава й с кадрови военнослужещи. Един боец от първия ден получава към междинната заплата за огромен град. Но младежите желаят да усвоят нови неща, да се развиват, по тази причина е нужна техника, съответна на времето “, акцентира адмирал Ефтимов.

На Морска гара дружно с министъра на защитата Тодор Тагарев началникът на защитата участва през днешния ден на церемонията по отбелязването на 144 година от основаването на Военноморските сили и производството на курсантите от випуск „ Васил Левски “ на ВВМУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР