Обстановката с в е сложна, но в никакъв случай на

...
Обстановката с в е сложна, но в никакъв случай на
Коментари Харесай

Фандъкова за обстановката в София: Не сме безпомощни срещу COVID-19

Обстановката с в е комплицирана, само че никога на равнище да сме безпомощни. Болниците към този момент са доста готови и заредени. Повечето от тях се преструктурираха за две седмици. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на брифинга за разпространяването на COVID-19 в Миниsтерския съвет.
Градът е под напън: Данните от през днешния ден - 990 новозаразени. Хоспитализирани 2 26 пациенти, 238 са на интензивно лекуване, регистрира тя.
 361 позитивни теста са регистрирани в Covid зоните на 8-те ДКЦ в София 361 позитивни теста са регистрирани в Covid зоните на 8-те ДКЦ в София
361 позитивни теста за ковид са регистрирани от предходната седмица до момента в Covid зоните на 8-те диагностично-консултативни центр...
" Този индикатор следим най-внимателно, тъй като моят грижа е да не оставим пациент без лекуване. Трябва да понижим натиска към лечебните заведения. Това е повода да създадем кабинети в ДКЦ-тата. В 9 от тях към този момент има кабинети, през днешния ден стартира работи и подобен във 24-то и 25-то ДКЦ. Така поликниниките за проучвания ще станат 11. Това са половината от общинските поклиники ", изясни Фандъкова.
Само за 5 дни 1600 души, с антигенни проби са тествани 1528 от тях. Положителните са 453, или 29% от миналите през тези кабинети, регистрира тя.
" Мерките в публичните пространства, които следим, се съблюдават все по-добре в София. Седем екипа ревизират всекидневно ограниченията в градския превоз. Дезинфекцията и контролът не престават. Предстои ни съвещание, на което ще разясняваме празниците. Моята позиция е, че не би трябвало да отслабваме ограниченията в нашия град. Поетапното връщане на възпитаници в учебно заведение също ще бъде разисквано. Но считам, че не можем да върнем всички от тях ", изясни кметът на София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР