Обстановката на Шипка беше изключително обострена и това беше явно

...
Обстановката на Шипка беше изключително обострена и това беше явно
Коментари Харесай

Лорер за обстрела със снежни топки на Шипка: Утре може да е с друго

Обстановката на Шипка беше извънредно обострена и това беше очевидно за всички, които бяха там. Всички видяха коя е групата, която основава това въодушевление, всички видяха, че тя е нападателно настроена, видяха, че ръководителят на тази група е считан от Украйна за заплаха. Ако българските служби за сигурност не считат това за заплаха, снежните топки днес могат да бъдат разнообразни други неща на следващия ден. Ние сме длъжни да посочим, когато се случват неща, които са отвън сигурността. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на нововъведенията и растежа.

Припомняме, че по-рано през днешния ден президентът съобщи пред публицисти, че не е работа на министри да дават оценка за работата на службите, изключително когато те са отвън техния сектор. Коментарът на президента е във връзка поисканата от министъра на превоза и известията оставка на началника на НСО по отношение на тържествата на Шипка на 3 март, когато министър председателят беше замерян със снежни топки. 

Никой от нас няма никакво желание да кадрува в службите, ние изразихме нашата угриженост. Министърът на превоза споделя моето мнение, че това беше пробив в сигурността и би трябвало да бъде обследвано за какво се случи. Иначе ние не стопираме да работим доста интензивно по нашите ресори, съобщи Лорер.

Попитан дали има напрежение сред президента и държавното управление, министърът на нововъведенията и растежа уточни: Смятам, че напрежение няма, има рецензии. В една демократична страна това е безусловно целесъобразно. Всяка една институция би трябвало да има право да показва мнение по тематиките, които считам, че са значими за нея и за българското общество.

До този миг страната се оправя в границите на ресурсите, с които разполага. Отговорихме сполучливо и на коронавирус рецесията, и на енергийната рецесия. Правителството работи като един тим. Тази четворна коалиция работи заедно, с цел да посрещне всички провокации, разяснява.

Войната в Украйна слага цяла Европа пред тестване. Именно тук е значимо България да работи дружно с сътрудниците от Европейския съюз и НАТО. Първата грижа на нашето държавно управление е хората да са на топло и българският бизнес да работи. Важно е да си зададем и въпроса за какво сме в такава тежка взаимозависимост от енергийните запаси на Русия. Предишните ръководещи ги няма, само че вредата за българската енергетика ще бъде дълготрайна. Започнатите от тях планове са толкоз забатачени, че ще би трябвало още време да се изпълнят, означи министърът.

Политиката за поддръжка на бизнеса ще продължи и в случай че се наложи, ще стане още по-интензивна. След предстоящата актуализация на бюджета през лятото ще бъде преценено дали са нужни спомагателни обезщетения, добави той.

Всички работим интензивно, с цел да посрещнем бежанците от Украйна. Имаме планини от дарения. Българският туристически отрасъл откликна и настани стотици бежанци в хотели по Българското Черноморие. В момента се образува централният щаб в София, откъдето тези интервенции ще се водят централизирано. В него ще има работна група по всяка една от тематиките претовареност, настаняване и опазване на здравето, разясни Лорер.

По отношение на глобите главният проблем е за самата Русия. Ако глобите продължат със същия интензитет, съветската икономика може да се върне в 80-те години на предишния век, акцентира министърът на нововъведенията и растежа.

По думите му, в случай че войната в Украйна продължи, в България ще има голям напор от съветски емигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР