Общото събрание реши със 107 гласа за да проведе публично

...
Общото събрание реши със 107 гласа за да проведе публично
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН не подкрепи анексията и референдумите в Украйна

Общото заседание реши със 107 гласа " за " да организира обществено гласоподаване, а не скрито, както желаеха от Кремъл. Проекторезолюцията, която би трябвало да бъде гласувана на Общото заседание на Организация на обединените нации осъжда противозаконните референдуми в отчасти окупираните от съветските войски украински територии и опита на Кремъл за противозаконното им анексиране. Проектът за резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации приканва страните да не признават дейностите на Русия и удостоверява суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Дипломати споделиха, че гласуването на резолюцията евентуално ще бъде в сряда или четвъртък. 

Само 13 страни в понеделник се опълчиха на провеждането на обществено гласоподаване на проекторезолюцията, други 39 страни се въздържаха. Останалите страни (включително Русия и Китай) не гласоподаваха.

Русия твърди, че западното лобиране значи, че „ може да бъде доста мъчно, в случай че позициите се показват обществено “. 

След като Общото заседание реши в понеделник, че ще организира обществено гласоподаване на проекторезолюцията, Русия неотложно се опита да накара органа да преразгледа въпроса, само че се провали. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР