Общото събрание на ООН прие с мнозинство от 120 държави

...
Общото събрание на ООН прие с мнозинство от 120 държави
Коментари Харесай

ООН гласува резолюция, с която посочи Израел за виновен за напрежението в Газа

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с болшинство от 120 страни резолюция, която осъжда Израел за случаи, при които палестинци починаха в Газа.
На изключителното заседание на Асамблеята се отхвърли предлагането на Съединени американски щати, че отговорността за насилието по израелската граница е на радикалното палестинско придвижване " Хамас ". Резолюцията беше призната с гласоподаване от 120 " за ", 8 " срещу " и 45 " въздържал се " от общо 193-те страни, членуващи в Генералната асамблея.
Внесената от Съединени американски щати корекция, осъждаща " Хамас " за „ втълпяване на принуждение " по границата с Израел не съумя да събере болшинство от две трети, належащо за приемане. Резолюцията беше гласувана, откакто преди известно време арабските страни се обърнаха към ръководителя Мирослав Лайчак с молба за привикване на изключително съвещание.
Припомняме, че единствено на 14 май 59 палестинци, измежду които и 8-месечено бебе, починаха, откакто израелската войска откри огън против стачкуващи, протестиращи против формалното разкриване на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим. Причината за стрелбата, съгласно обяснението на Израел, е, че демонстрацията е ескалирала и протестиращите са почнали да хвърлят камъни и бутилки по израелски военни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР