Общото събрание на ООН прие резолюция за незабавно хуманитарно прекратяване

...
Общото събрание на ООН прие резолюция за незабавно хуманитарно прекратяване
Коментари Харесай

Войната Израел-Хамас: Наводняват ли тунелите на палестинската групировка?

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за неотложно филантропично преустановяване на огъня в линията Газа. 153 от 193 страни, членуващи в организацията гласоподаваха " за ". " Против " бяха 10, измежду които Израел и Съединените щати. Преди дни Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да одобри сходна резолюция поради ветото на Вашингтон.

Американски медии оповестяват, че израелската войска е почнала да цялостни тунелите на " Хамас " с морска вода.

Според " Уолстрийт джърнал " и телевизия Ей Би Си, Тел Авив е почнал наводняването на част от инфраструктурата на палестинската формация. Новината не беше доказана от израелска страна. Очаква се, в случай че това се окаже правилно, процесът по пълнене с вода на тунелите да продължи със седмици.

От Вашингтон предизвестяват, че този ход може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода. Джо Байдън отхвърли да разяснява тематиката, като пред публицисти сподели само, че е получил увещание, че в тунелите няма заложници. Той разяснява и че поради ударите в Газа, Израел стартира от ден на ден да губи поддръжката на интернационалната общественост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР