Общото събрание на ООН осъди с резолюция опитите на Русия

...
Общото събрание на ООН осъди с резолюция опитите на Русия
Коментари Харесай

50 държави с помощ за Украйна: Киев ще получи система за противовъздушна отбрана


Общото заседание на Организация на обединените нации осъди с резолюция опитите на Русия да анексира четирите района в Украйна. В същото време съветските удари не престават. е поразила 5-етажна жилищна постройка в южния град Николаев. Атака е имало и в региона на Киев.

Нова военна помощ от повече от 50 страни - това е резултатът от срещата на Контактната група за защитата на Украйна в централата на НАТО. В отговор на серията от съветски ракетни удари от началото на седмицата, Киев ще получи системи за противовъздушна защита.

„ Имаме позитивни вести по отношение на спомагателното укрепване на армията ни с съвременна артилерия. Благодаря на нашите сътрудници “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Той разгласи още, че електроснабдяването е възобновено в съвсем всички райони, ударени от Москва.

С огромно болшинство Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, която осъжда съветските " опити за нелегално анексиране " на окупираните украински район. Русия и още 4 страни гласоподаваха срещу - измежду тях Сирия и Беларус. 35 се въздържаха.

„ Това е обръщение към Русия. Послание от света за нуждата да прекратят експанзията си против Украйна “, сподели непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд.

„ На Общото заседание беше показан политизиран и намерено провокативен документ “, отговори непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

Войната в Украйна ще бъде в центъра на диалог сред президентите на Русия и Турция, които дойдоха в Казахстан за шестата Конференцията за взаимоотношение в Азия. Очаква се Ердоган, който е главен посредник до момента, да предложи хрумвания за постигането на мир.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР