Общото събрание на клубовете от Националната баскетболна лига за мъже

...
Общото събрание на клубовете от Националната баскетболна лига за мъже
Коментари Харесай

Оставката на генералния мениджър на НБЛ не беше приета

Общото заседание на клубовете от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) не одобри оставката на генералния управител Сандра Велчева-Хънт. Днес се организира финалното си съвещание Общото заседание за сезон 2021/2022. В зала „ Триадица “ в София представителите на елитните клубове у нас одобриха единомислещо финансовия доклад за завършилия сезон.

По точка 2 от Дневния ред, която бе „ Гласуване по чл.23.3 от Устава на НБЛ: Избира/освобождава генералния управител на НБЛ, когато има учредения за това “, Общото заседание не одобри оставката на Сандра Велчева-Хънт. Тя подаде оставка след разразилия се скандал с нередовните документи за картотекирането на баскетболиста на Левски Йордан Минчев за полуфиналната серия с Балкан.

Решено бе събранието да предложи на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол сезон 2022/2023 да стартира на 8 октомври. Всички клубове, искащи да вземат участие в шампионата на НБЛ, би трябвало да подадат своята поръчка до 1 август, а до 30 септември би трябвало да заплатят таксата за присъединяване.

Следващото съвещание на Общото заседание на НБЛ ще е на 10 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР