Общото богатство на руските милиардери в последните дни намаля с

...
Общото богатство на руските милиардери в последните дни намаля с
Коментари Харесай

Руските милиардери загубиха съвкупните 28 млрд. долара за дни

Общото благосъстояние на съветските милиардери в последните дни понижа с 28 милиарда $, сочат данни на сп. Forbes.

Спадът идва на фона на поевтиняването на рублата, както и на намалените оценки в цената на съветските компании, написа Moscow Times.

Руският финансов пазар бележи спад от 20% от началото на 2022 година поради ескалацията на напрежението към Украйна, до момента в който рублата се търгува покрай рекордната си стойност от 80 рубли за един щатски $.

По време на разпродажбите, спад в своето положение са отчели 76 от 104 съветски милиардера, като са употребявани за съпоставяне данните на икономическото издание от края на 2021 година

Най-голям спад в доларово изражение се регистрира при двама от най-богатите руснаци Леонид Микелсон и Генади Тимченко.

Богатството на Микелсон се образува главно от дяловете му в производителя на природен газ Novatek и нефтохимичната компания Sibur, до момента в който Тимченко има газовата компания Novatek.

Процентният спад обаче е максимален за Денис Свердлов. Бившият министър основа компанията за електрически коли Arrival, само че книжата ѝ бяха разпродадени с цели 46% от началото на 2022 година

Основателят на търсачката Yandex Аркади Волож загуби 26% или 600 млн. $ в последните дни, до момента в който положението на Олег Тинков се срина с 21%. Освен бизнесмен, той е и създател на Tinkoff Bank.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР