Общокитайското събрание на народните представители се очаква да одобри планирания

...
Общокитайското събрание на народните представители се очаква да одобри планирания
Коментари Харесай

Китайският парламент най-вероятно ще одобри ново правителство

Общокитайското заседание на народните представители се чака да утвърди планувания нов състав на китайското държавно управление по време на годишната си сесия, която стартира на следващия ден и ще продължи до 13 март, съобщи ДПА, като се базира на китайски върховен представител.

Говорителят на парламентарната сесия Ван Чао съобщи през днешния ден пред публицисти в Пекин, че близо 3000 делегати са записани за присъединяване в сесията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се министър председателят Ли Къцян, който се отдръпва след два мандата, да открие пленарното съвещание на Народното събрание на следващия ден с показване на своя финален регистриран отчет. Очаква се той да дефинира цел за растежа за тази година към 5 %. Миналата година заложената цел беше 5,5 %, само че китайската стопанска система реализира 3 % напредък.

В началото на сесията се планува също да бъде показан новият бюджет. На фона на нарасналото напрежение с Тайван някои анализатори чакат ново нарастване на военните разноски над междинното ниво – може би към 7 %.

Срещата ще бъде съсредоточена върху образуването на нов състав на държавното управление, което се прави на всеки 10 години. Очаква се 69-годишният държавен и партиен водач Си Цзинпин да бъде одобрен за невиждан трети мандат като президент, откакто на конгреса на Китайската комунистическа партия през октомври бяха отстранени предходните ограничавания за възрастта и броя на мандатите. За нов министър председател се чака да бъде определен Ли Цян, някогашен партиен водач в Шанхай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР