Общокитайското събрание на народните представители одобри в неделя предложението за

...
Общокитайското събрание на народните представители одобри в неделя предложението за
Коментари Харесай

Китайският парламент отвори вратата за пожизнено управление на Си Дзинпин

Общокитайското заседание на народните представители утвърди в неделя предлагането за унищожаване на лимита от два мандата за поста на държавен глава, оповестява РИА Новости. Според към този момент признатата и идна да бъде официално осъществена конституционна корекция, президентът към този момент ще има право да се кандидатира и служи допълнително от два поредни петгодишни мандата, оповестява " Фокус ".

По време на годишната си сесия, провеждаща се от пети до 20 март, Събранието също така утвърди други 20 ремонти в Конституцията на Китай, измежду които основаването на антикорупционен орган и включването на името на настоящия президент Си Дзинпин и неговите хрумвания в главния закон.

С премахването на огринечияна в мандатите на президента отваря пътя за пожизнено ръководство на президента Си Дзинпин, съобщи Агенция Франс Прес.

2 958 делегати утвърдиха мярката като част от пакет промени в конституцията на Китай. Само двама депутати бяха срещу, а трима се въздържаха. Депутатите утвърдиха и конституционна корекция за прибавяне в главния закон на името и концепциите на Си Дзинпин за „ развиването на социализма с китайска специфичност в новата епоха ”.

Според поправката, в преамбюла на конституцията, където към този момент са вписани имената на Мао Дзъдун и Дън Сяопин, ще се появи фразата „ под управителните хрумвания на Си Дзинпин за социализма с китайска специфичност в новата епоха ”, прецизира БГНЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР