Общо шест деца от Варна са хоспитализирани с COVID-19. Това

...
Общо шест деца от Варна са хоспитализирани с COVID-19. Това
Коментари Харесай

Две 8-месечни бебета се лекуват от коронавирус във Варна

 Общо шест деца от Варна са приети в болница с COVID-19. Това заяви на конференция доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ – Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Д-р Михайлова уточни, че две от децата са на 8 месеца, други две са на 1 година, едно дете  на 2 години и едно на 7 години. Директорът на РЗИ – Варна добави, че близо 65% от всички минали деца с ковид са на възраст от 0 до 6 години.

" Към момента имаме разкрити общо 17 кревати за деца с ковид. 12 от тях са в УМБАЛ " Св. Марина “, а 5 кревати са открити към този момент и в Майчин дом “, сподели още доктор Михайлова.

Тя добави, че в РЗИ – Варна е постъпил и сигнал, че лекари от ДКЦ в града са отказали да имунизират 12-годишно дете. Малко по-късно детето е било имунизирано в Регионалната здравна ревизия.

" Предполагаме отводът е, поради терзание от страна на лекарите в съответното ДКЦ. Провели сме диалог и не имаме вяра обстановката да се повтори “, сподели още доктор Михайлова.

Успоредно с това, през миналата седмица има регистрирани и епидемиологично свързани случаи.

Едното огнище е в Държавното ловно стопанство " Шерба ", където има 9 инфектирани от 100 работещи, а другото е в Българския морски квалификационен център, където има петима инфектирани от 22-ма работещи там.

Към 09.00 ч. през днешния ден в болничните заведения на територията на Варна и региона има заети общо 230 кревати, като 211 от тях са за неинтензивно лекуване, а 19 - за интензивно.

Свободните кревати са 158, от тях 143 са за неинтензивно лекуване на пациенти с Covid-19, а 15 са за интензивно.

Разкрити са 388 кревати, от които 354 са за неинтензивни грижи, 17 са за деца и 34 за интензивно лекуване. До петък болничните кревати би трябвало да станат 500.

Общият брой на записаните случаи за интервала 26 август - 1 септември е 845. За миналата седмица са умряли 18 души. 7 са записаните медици с позитивни проби за Covid-19. Четирима от тях са лекари, а трима са различен медицински личен състав.

14-дневната заболяемост в област Варна към 2 септември е 334,3 на 100 000 население, стана ясно още на брифинг през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР