Общо събрание на жителите на село Войводиново се провежда тази

...
Общо събрание на жителите на село Войводиново се провежда тази
Коментари Харесай

Жителите на Войводиново се събраха за среща с местната управа

Общо заседание на жителите на село Войводиново се организира довечера. Местната администрация ще запознае жителите с това какви ограничения ще бъдат подхванати оттук насетне за превъзмогване на напрежението сред хората от селото и ромите, които бяха принудени да изоставен махалата.

Войводиново, Марица

На срещата на жителите на село Войводиново участваха към 300 поданици, които желаят съответни отговори за ромския проблем, разразил се преди седмици. Според локалните управляващите няма по какъв начин ромските поданици да се върнат в квартала, тъй като липсва ток и вода. Общо 19 ромски постройки са съборени в ромския квартал във Войводиново. 17 тъжби са прегледани в съда, 2 от тях са признати като неоснователни.

Жителите са безапелационни, че в случай че ромите се върнат, митингите в селото ще не престават. Те упорстват за спокоен и кротичък живот, както и да няма повече различия.

Обсъжда се вид 40 души да бъдат настанени в общински жилища. Това най-вероятно ще се случи в пловдивския квартал " Столипиново ". През тази седмица следва среща в регионална администрация в град Пловдив с представители на разнообразни институции. На нея ще стане ясно какви бъдещи ограничения ще бъдат подхванати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР