Общо около 20 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна

...
Общо около 20 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна назова броя на украинските войници, обучавани на Запад

Общо към 20 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна са минали образование в западни подготвителни лагери. Това заяви заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна бригаден военачалник Олексий Громов, предава " Репортер ".

Генералът означи, че украински бойци се образоват в Германия, Чехия, Словакия, Полша и Съединени американски щати. През миналата година на Запад бяха подготвени щабове на бригади, артилерийски и противовъздушни батареи, както и военни формирования от равнище батальон и рота.

Наред с това задгранични инструктори интензивно образоват украински експерти да употребяват западно оръжие. През 2022 година към 10 000 такива военни са били подготвени в 17 страни.

Громов добави, че се образоват тесни военни експерти: сапьори, водолази, разузнавачи, авиационни и артилерийски стрелци, експерти от РХБЗ и сержанти. В Европа са подготвени към 10 хиляди квалифицирани бойци. Освен това украинските артилеристи се образоват в Германия за работа с артилерийските системи, доставени от тази страна.

Междувременно, както оповестява изданието 19fortyfive, Украйна е прекомерно подвластна от западните доставки на оръжия, които в бъдеще остават непредвидими и не дават отговор изцяло на условията на Киев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

 

 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР