Общо десет от ранените при катастрофата с военнослужещи остават за

...
Общо десет от ранените при катастрофата с военнослужещи остават за
Коментари Харесай

10 от ранените при катастрофата с военнослужещи остават за лечение в болница


Общо 10 от ранените при злополуката с военнослужещи остават за лекуване в болница.

Двамата водачи на авариралия боен камион остават в устойчиво положение в Неврохирургията на държавната болница в Бургас. Пробите им за алкохол и опиати са негативни. Осем от мигрантите също са приети в болница в разнообразни лечебни заведения в града.

Един от потърпевшите афганистанци е в реанимация, с гръбначно-мозъчна контузия, само че без заплаха за живота. Останалите са с по-леки пострадвания.

За да се запознае със положението на военните, в болничното заведение пристигна началникът на защитата. Адмирал Евтимов разяснява, че двамата – на 23 и на 42 години са задоволително опитни, а камионът, който са карали, е механически изправен. „ Аз не се колебая в техния професионализъм - значимото е няма алкохол, няма други субстанции открити. Те са правоспособни водачи - единият е С категория, другият е Д, Е”, разясни Емил Евтимов.

За последните 6 месеца военните са минали над 45 000 километра в логистична поддръжка по защита на границата. „ Военнослужещите са показали изключителна отговорност, дисциплина, професионализъм, за което моето войнско „ Благодаря!”, добави Евтимов.

Очаква се военните да бъдат изписани в идващите дни. „ От 15-те афганистански жители един е признат във Второ хирургично поделение с травма на гръден панер. Трима са приети в болница в Неврохирургия, с контузии на гръбначния стълб”, сподели доктор Светослав Тодоров, който е заместник-директор на УМБАЛ-Бургас.

Повечето от потърпевшите са с ортопедични пострадвания, само че са контактни и могат да бъдат разпитани.

Гранична полиция охранява мигрантите пред болничните им стаи. До няколко дни и те ще бъдат изписани, след което пренасочени към гранично-полицейското ръководство в Малко Търново.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР