Общо десет медала спечелиха българските гимнастички на 39-то Европейско първенство

...
Общо десет медала спечелиха българските гимнастички на 39-то Европейско първенство
Коментари Харесай

10 медала за българските гимнастички от Европейското първенство в Баку

Общо 10 медала завоюваха българските гимнастички на 39-то Европейско състезание по художествена гимнастика, което се организира в Баку, Азербайджан. Най-големият триумф бе купата в многобоя на самостоятелното в събота за Боряна Калейн, която е първа такава за България от 29 години насам. Триумфът бе допълнен от бронз в същата дисциплинираност за Стилияна Николова, а 18-годишната Ева Брезалиева оказа помощ за златото в отборната конкуренция.


Съботният ден донесе на България и купата в многобоя при ансамблите. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова събраха общ общ брой от 68,050 точки с двете си съчетания и сграбчиха златото.

Последният ден на конкуренцията в Баку също бе доста сполучлив за България. Родните гимнастички завоюваха медали и в четирите финала в самостоятелното. Калейн завоюва сребро на бухалки и бронз на обръч, Николова взе сребро на топка и бронз на лента, а младата Брезалиева взе първи орден от огромно състезание със сребро на лента.

Във финалите при ансамблите нашият състав, воден от Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева, завоюва сребърен орден на пет обръча и приключи на пето място на три топки + две ленти.


По този метод равносметката за България от Европейското състезание е следната: осем медала в самостоятелното (три за Калейн, три за Николова, един за Брезалиева и един в отборното класиране), както и два медала при ансамблите. Разбивката на медалите е такава: три златни, четири сребърни и три бронзови медала.

Следващото най-важно съревнование за българските гимнастички е Световното състезание във Валенсия (23-28 август), на което ще се разпределят квоти за присъединяване в Олимпийските игри в Париж идващото лято. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР