Общо 78% от българското общество се страхува как ще се

...
Общо 78% от българското общество се страхува как ще се
Коментари Харесай

78% от българите се страхуват как ще се справят финансово пред 2023 година

Общо 78% от българското общество се опасява по какъв начин ще се оправи във финансово отношение през 2023 година, демонстрират от данните на националното представително изследване  агенция " Тренд ".
 
В проучването са взели участие 1001 респонденти. 77% от хората лимитират покупките на артикули за дома заради нарасналите цени, а 73% лимитират покупките на облекла, тъй като се тормозят за финансовото си състояние.
 
Общо 56% от българското общество твърди, че пазари по-малко хранителни артикули, тъй като са доста скъпи. Общо 43% се опасяват, че могат да изгубят работното си място. 76% от хората се тормозят за заплащането на битовите си сметки през идния зимен сезон, 17% нямат терзания, а 7% не знаят/не могат да преценяват.
 
55% от българите чакат икономическото състояние в страната да се утежни, 29% чакат да няма смяна и едвам 11% чакат то да се усъвършенства. Профилът на тези 11% е на най-вече млади, високо образовани, с добра работа и приходи хора.
 
Според 40% от българското общество най-големият проблем в България са високите цени, инфлацията и ценовият потрес. Последната икономическата прогноза на Международният валутен фонд (МВФ) е българската стопанска система да нарасне с 3.9% през тази година и с още 3% през идната. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР