Общо 7500 държавни служители участваха в национална стачка в Унгария,

...
Общо 7500 държавни служители участваха в национална стачка в Унгария,
Коментари Харесай

Пореден протест в Унгария заради робския закон

Общо 7500 държавни чиновници участваха в национална стачка в Унгария , проведена от профсъюза на унгарските държавни чиновници (MKKSZ), оповестиха локални медии.

" Когато служащите на една страна упражняват своите демократични права, това е значима част от действието на обществото ", съобщи ръководителят на профсъюза Петер Борош.

Стачката е в отговор на скорошното изменение на трудовото законодателство в страната, влезнало в действие от 1 март, съгласно което работното време на държавните чиновници се усилва от 8 часа на 9 часа дневно, а отпускът се редуцира с 5 работни дни годишно.
 Многохиляден
Многохиляден " коледен " митинг се организира в Унгария

Отново против " робския " закон за ексклузивен труд, който разгневи унгарците

Тази заран протестиращите държавни чиновници се насочиха към постройката на Народното събрание в Будапеща и заплашиха с огромна проява на 1 май - Международния ден на труда.

Припомняме, в Унгария бяха проведени няколко стачки, откакто през декември предходната година беше признат нов трудов закон, наименуван от критиците " рабски закон ". Причината е, че той дава право на работодателите да изискват до 400 часа ексклузивен труд годишно.

Най-масовата демонстрация на неодобрение се състоя през януари тази година. Тогава демонстрацията беше проведена от чиновниците на унгарския цех на немския производител на коли Audi.
 Президентът на Унгария се подписа под противоречивия закон в трудовото законодателство
Президентът на Унгария се подписа под противоречивия закон в трудовото законодателство

Той твърди, че не слага под риск правата на служащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР