Общо 7399 лица са осъдени и санкционирани през 2021 г.

...
Общо 7399 лица са осъдени и санкционирани през 2021 г.
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура – Пловдив отчете намаляване на престъпленията и увеличение на осъдените

Общо 7399 лица са наказани и глобени през 2021 година по прокурорски актове на магистратите от зоната на Апелативна прокуратура – Пловдив. Това излиза наяве от годишния регистриран отчет, който беше показан на заседание през вчерашния ден от апелативния прокурор Тодор Деянов.

Гости на събранието бяха Красимира Филипова, заместник-главен прокурор, Николай Любенов, завеждащ отдел „ Съдебен “ във Върховна касационна прокуратура, както и представители на Министерство на вътрешните работи, Търговско дружество ДАНС и Групово дело БОП.

Като наклонност за цялата апелативна зона, която включва районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, се регистрира понижаване на броя на записаните закононарушения, нарастване на наказаните и глобени лица е на делата за корупционни закононарушения, резистентност на импортираните прокурорски актове, на завършилите досъдебни производства и други

През 2021 година в съда са били импортирани 6972 прокурорски акта, като от тях 3357 са обвинителните актове. Предадени на съд са били 7497 лица. Общо 2178 са следените досъдебни производства за закононарушения, свързани с наркотичните субстанции, като по тях са наказани 1080 лица. Общо 584 каузи са били взети от прокурорите от Апелативна прокуратура – Пловдив на специфичен контрол. Отчита се нарастване на изпратените молби за интернационална правна помощ и на получените европейски заповеди за арест.

Заместник-главният прокурор Красимира Филипова изрази удовлетворението си от работата на прокурорите и правосъдните чиновници от региона на Апелативна прокуратура – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР