Общо 65 деца и двама учители от Спортното училище в

...
Общо 65 деца и двама учители от Спортното училище в
Коментари Харесай

65 ученици и двама учители от Спортното със симптоми за натр...

Общо 65 деца и двама учители от Спортното учебно заведение в Пловдив са показали признаци на хранително натравяне. Това сподели за " Марица " шефът на Регионалната здравна ревизия в града под тепетата доктор Сийка Димчева. По думите й, при инспекция е открито, че в стола са се хранили 194 деца, 65 от които са показали признаци. 12 са приетите в болница в Инфекциознта клиника по-късно вечерта през вчерашния ден. Симптоматиката се показва в мощни болки в корема, гадене, повръщане и разстройство, изразена в друга степен при другите деца.

" Проверката откри, че учениците са имали са два разновидността както за обедното, по този начин и за вечерното меню. Децата са се хранили с разнообразни разновидности – едните получават симптоматиката час и половина-два след обедното хранене, други след вечерята. Не можем да бъдем категотични кой е източника на този гърмеж ", уточни Димчева.

Тя показа, че настанените в Инфекциозна клиника деца са се подобрили доста в границите на няколко часа, две към този момент са изписани. " Изчакваме тестът от микробиологичните проучвания, чакаме и резултатите от пробите, взети от Агенцията по сигурност на храните. Предписали сме проучване на личния състав, който работи в кухненския блок. При провеката през днешния ден няма проблеми с хигиената. Дезинфектантите са налични, в период на валидност, нямаме забележка ", уточни шефката на Регионалната здравна ревизия. 

Д-р Димчева сподели, че някои от заболелите деца оповестяват, че са взимали храни от намиращите се наоколо от образователното заведение лафки и магазини. Това затруднява още повече работата на проверяващите по определяне на точния извършител. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР