Общо 5813 лева са събраните средства до момента за инициативата

...
Общо 5813 лева са събраните средства до момента за инициативата
Коментари Харесай

Близо 6000 лева са събрани за инициативата "Витоша - достъпна за всички"

Общо 5813 лв. са събраните средства досега за самодейността " Витоша - налична за всички ", оповестиха уредниците.

На 14 април известни спортисти се включиха в плана " Един ден на Витоша ", чиято цел е събиране на средства за улеснение на достъпа до планината на хората в неравностойно състояние. Целта е да се изградят седем профилирани площадки, като събраните досега средства са задоволителни за една от тях. Тя ще бъде в местността Игликина поляна.

Алпинистът Дойчин Боянов, който е в основата на концепцията описа за прекарванията в начинанието. " Шестнадесет професионални спортисти, три спортни клуба, 20 часа, 80 км, 19 спортни действия практикувани в планината Всичко това стана факт и с помощта на него осигурихме тези средства за първата площадка като място за рехабилитация и отдих на хора с увреждания ", сподели Боянов.

 Алпинистът Дойчин Боянов (вдясно) е в основата на плана
Алпинистът Дойчин Боянов (вдясно) е в основата на плана

Директорът на естествен парк " Витоша " Снежана Петрова прикани планината да се пази и благодари на участниците в плана. Според думите ѝ в проектите участват още шест такива спортни зони за отдих на обща стойност към 50 000 лв..

" Много е значимо да осигурим оптимално елементарен достъп на всички до планината. Витоша е национално благосъстояние, в което една четвърт от българите търсят успокоение и наслаждение от срещата с природата. Вярвам, че събирането на средствата посредством сходни начинания ще продължи и скоро ще можем да приключим всички планувани площадки за отдих ", сподели Петрова.

Столичната община и " София – Европейска столица на спорта " оповестиха, че към 200 от всичките 1000 събития, фестивали и надпревари в календара за 2018 година са във или към Витоша.

Предстои да бъде изработен филм за предизвикването " Витоша - налична за всички " със средства от " София – Европейска столица на спорта ". Очаква се той да бъде показан през юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР