Общо 5040 работещи са наредили компанията в ТОП 3 на

...
Общо 5040 работещи са наредили компанията в ТОП 3 на
Коментари Харесай

Lidl отново е най-желаният работодател в ритейл сектора

Общо 5040 работещи са наредили компанията в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната, съгласно Employer of choice
Лидл България e в ТОП 3 на най-желаните работодатели от всички браншове в страната. Компанията е единствената от сферата на ритейла в челната тройка, което за втора поредна година я прави най-желаният шеф в ритейл сектора.

Това сочи самостоятелното изследване Employer of Choice, в което тази година се включиха общо 5040 работещи от цялата страна.

„ Да заслужиш признанието „ най-предпочитан шеф “ в своя отрасъл, и то в две следващи години, е извънредно самопризнание и отговорност за нас. То е и значима оценка за всичко, което вършим, с цел да може нашите чиновници и всички работещи в страната да разпознават в Lidl сигурен и правилен шеф, който същински цени и се грижи за хората “, разяснява Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “ в Лидл България.

Проучването Employer of Choice се организира за 3-та поредна година. В интервала март – април 2021 общо 5040 работещи в цялата страна дадоха отговор на 50 въпроса, с цел да посочат кои са желаните от тях компании и по какъв начин ги правят оценка. Анкетата е основана по особено създаден логаритъм от Саймън Бъроу – бащата на понятието “employer brand ”. Тя обгръща 50-те най-важни характерности, които трансформират една компания в сполучлив и желан шеф.

Това е следващото отличие, което Лидл България получава за своята HR политика. В началото на годината компанията получи интернационалния документ TOP Employer за трета поредна година. В началото на месец юни се класира и в ТОП 10 на най-хубавите работодатели за 2022 година, съгласно годишния показател Топ 100 на най-хубавите работодатели в България на Career Show.

Положителната външна оценка се удостоверява и от оценката на чиновниците в компанията, където работят над 3 700 души. Според последното издание на вътрешното изследване „ Пулсът на Lidl “, 77% от участниците са показали, че биха предложили компанията като шеф.

Готовността за рекомендация на чиновниците и получените самопризнания са резултат от цялостната HR политика на компанията и нейното работодателско предложение, в основата на което са финансовата непоклатимост и сигурност, опциите за развиване и подкрепящата и мотивираща работна среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР