Общо 47 пилоти ще застанат на старта на тазгодишното издание

...
Общо 47 пилоти ще застанат на старта на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Общо 47 пилоти заявиха участие за Писта София

Общо 47 водачи ще застанат на старта на тазгодишното издание на " Писта София ", което е II кръг от Националния шампионат по " Затворен маршрут (Писта) ". Най-много искащи за присъединяване в конкуренцията, която ще се организира тази неделя (20 септември) на столичния бул. Александър Малинов, има от серия " СПОРТ " - 18 водачи. 9 са декларираните участници в серия " МАКСИ ", а по 10 са те-зи в сериите " ТУРИНГ " и " ЛАДА ".

Миналогодишните първенци в сериите " МАКСИ " - Константин Маршавелов, " ТУРИНГ " - Иван Влъчков и " ЛАДА " - Огнян Патенов - също са измежду тези, които ще покажат майсторството си по дългото 2,3 км. атрактивно трасе.

Най-възрастният участник на старта на " Писта София " е на 72 година. Това е асът на АСК " ЕЛЕНА ТИЙМ " - Стоян Апостолов. Жаден за място на подиума е и Кристиян Христов. " Пилотът на Ефко рейсинг ", който е единствено на 19 година, ще даде газ на своята Хонда Сивик към успеха.

Надпреварата в неделя стартира в 8.00 часа с тренировки, а формалният старт ще бъде даден в 13.30 часа.
През целия неделен ден феновете могат да проследят и да се включат в интензивностите на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", която ще обособи " Зона за пътна сигурност ". Там дребни и огромни ще научат значими препоръки по какъв начин да се движат безвредно на пътя.

Финалът на самодейността на СБА " Най-добър млад водач на България " също ще се организира в неделя. Победителят в конкуренцията ще завоюва чисто нов автомобил за една година, а тримата най-хубави ще показват страната ни на европейско съревнование в Полша през октомври.

Всички начинания на " Писта София " минават под слогана " Животът е с преимущество ", с което уредниците желаят още един път да припомнят, че високата скорост и адреналина имат място единствено на пистата. На пътя всички ние би трябвало да съблюдаваме разпоредбите и да бъдем толерантни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР