Общо 43 училища от град Варна са подали заявка за

...
Общо 43 училища от град Варна са подали заявка за
Коментари Харесай

43 училища участват в Общинските ученически игри

Общо 43 учебни заведения от град Варна са подали поръчка за присъединяване в Общински училищен игри. Всяка година в надпреварите за възпитаници присъединяване вземат доста деца в другите прояви проведени от Община Варна и партньорски организации.

Планираните надпревари в ученическите игри са част от осъществяване на ученическия състезателен календар на МОН, ММС и Община Варна за развиване и разпространение на ученическия спорт, които да подтикват двигателната интензивност измежду учениците, посредством даване на опция за проведена изява на децата.



Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се планува за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще стартират спортовете волейбол и баскетбол.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разграничени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и девойки.

Домакини на проявата ще са залите и салоните на учебните заведения, както и общинската спортна база стопанисвана от Оперативна програма „ Спорт-Варна “.

Пълните стратегии за срещите може да намерите на www.sportvarna.com.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР