Общо 43 катастрофи, от които 9 тежки с един загинал

...
Общо 43 катастрофи, от които 9 тежки с един загинал
Коментари Харесай

Един загинал и 8 ранени при 9 тежки катастрофи във Варненско за седмица | При други 34 има само материални щети

Общо 43 произшествия, от които 9 тежки с един умрял и 8 ранени, са станали във Варненско за интервала 16 - 22 септември. При 34 от пътните произшествия има единствено материални вреди, оповестяват от пресцентъра на полицията за Moreto.net.

Причините за пораждане на тежките катастрофи се проучват, като според от мястото на тяхното пораждане, към съответните пътни сектори се насочват екипи за реализиране на контролна активност за реализиране на оптимално влияние върху участниците в пътното придвижване и превъзпитаването им към съблюдаване на разпоредбите за придвижване, респективно ограничение на предпоставките за пораждане на ПТП.

Основен акцент в активността на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна е определяне и санкциониране на нарушаванията, явяващи се съществени аргументи за пътнотранспортния травматизъм. Сред тях са: ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техните аналози; ръководство на МПС от неправоспособни водачи; лишаване на преимущество на ППС и пешеходци; ръководство на МПС с превишена скорост.

През посоченият интервал са хванати 22-ма души, карали под въздействието на опиати. 28 са откритите нарушавания в обитаеми места на ръководство на МПС от неправоспособни водачи и от лишени от право да ръководят транспортно средство.

Връчените наказателни постановления са 278. Образувани са общо 26 досъдебни производства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР