Общо 423 е броят на завършващите средното си образование в

...
Общо 423 е броят на завършващите средното си образование в
Коментари Харесай

Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2022 във Видин 

Общо 423 е броят на завършващите междинното си обучение в деветте учебни заведения на територията на Община Видин. Навсякъде зрелостниците бяха изпратени със специфични церемонии.

​На тържеството в ППМГ „ Екзарх Антим I “, където се сбогуваха с юбилейния 50-ти випуск, посетител бе Борислава Борисова, заместник-кмет по филантропични действия и обществена политика на Общината. Тя сервира приветствен адрес от името на кмета доктор Цветан Ценков на шефа на гимназията Румяна Петрова и се обърна с одобрение към възпитаници и учители. „ Искам да благодаря на госпожа Петрова, както и на целия педагогичен колектив за високия професионализъм, напъните и труда, положени във възпитанието на тези младежи като едни почтени жители на Република България “ – сподели тя. И от сърце пожела на зрелостниците да намерят своето предопределение в живота, да следват фантазиите си и да популяризират нашата математическа гимназия и старопрестолния ни Видин. Тя съобщи, че постоянно ще се гордее с обстоятелството, че също е ученик на тази гимназия.

​По традиция и тази година бяха връчени почетни плакети на зрелостници в 3 категории: за достижения в образователната дейност; за ослепително показване на олимпиади, надпревари, национални научни конгреси и издигане престижа на ППМГ „ Екзарх Антим I “; зависоки резултати в региона на спорта.

С доста неспокойствие и благи думи учениците от четирите паралелки на юбилейния випускпоздравиха своите класни ръководители и преподаватели.

Цветомира Илиева, заместник-кмет „ Финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване “, беше посетител на тържеството в Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “, която тази година приключват 99 зрелостници. На изпращането на випуска участва и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Заместник-кметът поздрави дванадесетокласниците и им пожела здраве и триумфи. Илиева прочете и приветствен адрес от кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков. „ Скъпи младежи, последният учебен звънец ознаменува затварянето на една глава от книгата на Вашия живот, с цел да се разгърне нова страница. Искрено Ви поисквам на нея да „ напишете “ своята история на триумфа! “ – се отбелязва в адреса.

От чуждоезиковата гимназия съблюдаваха традицията и на тържественото изпращане на випуска отличиха 10 възпитаници за цялостния им принос в областта на образованието и издигане престижа на учебното заведение. Статуетката „ Криле “, с която се удостоява най-успешният випускник, тази година беше връчена на Радина Андреева.

Заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев участва на изпращането на випуск 2022 година на Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “. Той пожела на зрелостниците да бъдат дръзки и смели, както прилича на младостта, да побеждават компликациите и постоянно да помнят родния Видин, учебното заведение и приятелите от детството.

Секретарят на Община Видин Валери Димитров беше посетител на тържествата в Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ и Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “.

Всички образователни заведение в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха приветствени адреси от кмета доктор Цветан Ценков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР