Общо 400 семейства в София останаха без нормален достъп до

...
Общо 400 семейства в София останаха без нормален достъп до
Коментари Харесай

Абсурд с имоти в София: 400 семейства без достъп до апартаментите си

Общо 400 фамилии в София останаха без естествен достъп до жилищата си.

Абсурдната история съчетава всички съставни елементи на българската реалност при недвижимите парцели.

Вижте най-абсурдния дирек в нашата изложба

Абсурд: крадат ти колата, дължиш 16 хиляди лева за паркинг

Пълен парадокс: Ремонтират улица, зазиждат гаражи

Абсурд: Няма контакт, отговорна за злополуката е жертвата

Жилищен комплекс е построен без общински път до него. Достъпът става през частен парцел, за което се заплаща такса. А половината от притежателите на въпросните жилища – ново първокласно строителство в влиятелен квартал, пестят от режийни.

Така притежателят на частния терен загражда единствения вероятен вход на комплекс „ Витоша парк”, първо с камион, след това с ограда, оповестява NOVA.

Оказва се, че при градежа на комплекса през 2006-та е подписан контракт сред компанията строител и притежателя на прилежащия терен - компанията „ Витоша ски”. С този контракт жителите на комплекса получават правото да минават през терена на „ Витоша ски” против месечна таса.

От известно време таксата за прекосяването през частния терен не е плащана, признават от компанията, която поддържа комплекса. Причината е, че половината от притежателите на жилища не дават пари.

Кметът на регион „ Витоша” споделя, че общината не може да реши казуса, тъй като комплексът е издигнат върху терен, който не е в регулация и там няма проектирани улици.

„ Законът за устройство на територията разрешава такова нещо, да се издаде позволение за градеж в зона, която не е контролирана, като се даде достъп до този градеж и те дават достъп през този частен парцел, имали са към този момент подписан контракт за това и тогава общината им е разрешила да строят”, разяснява инж. Теодор Петков от регион „ Витоша”.

До приватизацията на „ ” паркингът, през който се стига до въпросния жилищен комплекс, е бил общинска благосъстоятелност.

От новия притежател „ Витоша ски” споделиха, че съгласно тях юридически всичко е изрядно. Но осведомени за репортажа, нощес от сдружението отстраниха оградата, против която стачкуват хората от „ Витоша парк”.

Ако през днешния ден до 4 часа следобяд те не реалокират входа към комплекса си, обаче загражденията ще бъдат сложени още веднъж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР