Общо 387 нарушения са установени при проведена у нас операция

...
Общо 387 нарушения са установени при проведена у нас операция
Коментари Харесай

Ужас! Всеки 50-ти пиян или дрогиран зад волана

Общо 387 нарушавания са открити при извършена у нас интервенция от TISPOL. Проверени са общо 19366 водачи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Полицейската интервенция за определяне на нарушавания, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и опиати, проведена от европейската организация на службите на пътна полиция (TISPOL) се организира от 4 до 10 юни на територията на страната ни.

296 от нарушаванията са за шофиране след приложимост на алкохол, а 91 – за ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози.

На процедура това значи, че 2% или всеки 50-и водач по родните пътища ръководи автомобила си след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

Според данните най-вече нарушавания, свързани с шофиране след приложимост на алкохол, са открити на територията на ОДМВР-Бургас (23) и Столична дирекция на вътрешните работи (20). Най-малко са те на територията на Монтана и Сливен.

Статистиката сочи, че още веднъж София и Бургас са с най-вече засечени случаи на ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции (СДВР – 15, ОДМВР, Бургас – 9). Такива нарушавания не са установени във Враца, Кърджали и Силистра.

В рамките на интервенция са открити и 8 търсени лица.

За съпоставяне, при предходната интервенция, извършена от 11.12. до 17.12.2017 година, са тествани общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушавания - 246 са на водачите, карали след приложимост на алкохол и 51 - управлявали МПС след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози. Това прави 1,56% от тестваните водачи
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР