Общо 31 мъже, сред които и двама българи, заподозрени в

...
Общо 31 мъже, сред които и двама българи, заподозрени в
Коментари Харесай

Двама българи са задържани при мащабна акция в Европа срещу разпространението на детска порнография

Общо 31 мъже, измежду които и двама българи, обвинени в администриране и потребление на порнографско наличие с деца посредством услугата за криптирани известия Signal, са били арестувани в границите на широкомащабна полицейска интервенция на територията на Франция и още няколко други европейски страни, извършена в средата на ноември, предава AFP.

Уточнява се, че в хода на акцията са открити над 200 000 файла с детска порнография.

Отправната точка на интервенцията е била сигнал от Американския център за изчезнали и експлоатирани деца (NCMEC) за " владение на детски нецензурен материали “, ориентиран към мъж, живеещ в югоизточната част на Франция.

Разследването е разрешило идентифицирането на седем дискусионни групи, осем админи и три предпазени места за предпазване, разясни полковник Паскал Пересе, началник на оперативния отдел на Центъра за битка с киберпрестъпността.

След разглеждане на някои изключително " тежки “ изображения, са били идентицирани към " 700 лица от 73 разнообразни националности “, излиза наяве от публикуваното известие.

Между 13 и 17 ноември " 10 обвинени бяха арестувани във Франция, петима в Унгария, четирима в Белгия и двама в България, т.е. 21 в Европейския съюз “, " нови арести на хора се чакат скоро и във Финландия, Румъния и Украйна “, добави Пересе.

Няколко от обвинените са краткотрайно арестувани. Има повдигнати обвинявания в обезчестяване на 15-годишна малолетна и покваряване на малолетни.

Задържаните са с разнообразни профили, измежду които някогашен преподавател от Майот (отвъдморски департамент на Франция), маджарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд.

 

 

Източник Агенция „ Фокус “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР