Общо 30 проекта с чуждестранни инвестиции на стойност 49,2 милиарда

...
Общо 30 проекта с чуждестранни инвестиции на стойност 49,2 милиарда
Коментари Харесай

„Джей Пи Морган Чейс и „Алианц инвестират на китайския пазар

Общо 30 плана с задгранични вложения на стойност 49,2 милиарда юана (7,12 милиарда щатски долара) бяха подписани в Шанхай на 30 май. Проектите, които обгръщат браншове като финансовите услуги, питателните артикули, транспортните средства и биомедицината, бяха подписани дружно в хотел в Шанхай, се споделя в известие на китайски медии.Според анализатори, това е знак за сполучливите старания на Китай да притегли задгранични капитали и доверието към втората по величина стопанска система в света, оповестява заяви China Radio International.

Въпреки продължаващата комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати, осем американски компании също са в листата с планове. Те са в бранша на технологиите, потребителските артикули, новите материали, авточастите и здравните грижи. С отварянето на финансовия бранш на Китай от ден на ден задгранични компании ще могат да имат контролни дялове в взаимните си предприятия в страната. Американската компания „ Джей Пи Морган Чейс " и немският осигурител „ Алианц ", обявиха, че са вложили в Шанхай, с цел да се утвърдят на китайския пазар.

„ От средносрочна и дълготрайна позиция стабилността на китайския пазар и големия капацитет са преимущества, основани на зрялата му верига на доставки, производството и маркетинга ", сподели Уан Дзюн, заместник-директор на осведомителния отдел на Китайския център за интернационален стопански продан в изявление за Глобъл таймс. Той означи също, че непознатите компании са подготвени да влагат в Китай, макар че ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай може да сътвори известни опасения по отношение на техните тактики.

Данни на китайското комерсиално министерство от предишния месец демонстрират, че новите задгранични компании в Китай за интервала януари-април тази година са били над 13 000 с вложения на стойност 305,24 милиарда юана, което е с 6,4% повече на годишна база. Съединени американски щати остават главен източник на вложения на китайския пазар, като техният дял е с 24,3% повече спрямо предходната година.

„ Вратите на Китай ще бъдат отворени още по-широко поради американския протекционизъм ", съобщи Ли Сяоган, шеф на Изследователския център за задгранични вложения към Шанхайската академия на обществените науки. Той добави също, че Шанхай, който е център на региона по делтата на река Яндзъ, „ предлага най-хубавата бизнес среда в страната за установяването и оставането на задграничните вложители ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР