Общо 2412 лица са осъдени през 2022 г. по внесени

...
Общо 2412 лица са осъдени през 2022 г. по внесени
Коментари Харесай

2412 лица са осъдени през 2022 г. в Пловдив по актове от Окръжна прокуратура

Общо 2412 лица са наказани през 2022 година по импортирани в съда актове от прокурорите от региона на Окръжна прокуратура – Пловдив. Обобщените данни бяха изнесени през вчерашния ден от Ваня Христева, областен прокурор на гр. Пловдив. На годишното отчетно заседание на обвинителите от региона на Окръжна прокуратура-Пловдив, който включва Районна прокуратура-Пловдив и териториалните отделения към нея в Асеновград, Карлово и Първомай. Гости на събранието бяха Гергана Мутафова, член на Висш съдебен съвет, Сийка Милева, прокурор във ВКП и представител на основния прокурор, Йорданка Чанкова, прокурор в отдел „ Административен “ във ВКП, Митко Димитров, прокурор в отдел „ Противодействие на закононарушения срещу кредиторите, данъчната и осигурителна система “ във ВКП, Румен Попов, заместник-апелативен прокурор,  Добринка Калчева, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Станислава Бозева, арбитър в Окръжен съд-Пловдив, Мариана Шотева, ръководител на Административен съд-Пловдив, Петър Петров, областен прокурор гр. Пловдив, Васил Костадинов, шеф на ОД на МВР-Пловдив, Николай Петров,  шеф на ДАНС- гр. Пловдив. 
Прочетете още
Окръжният прокурор Ваня Христева очерта трендовете в работата на магистратите през 2022 година, като уточни, че през годината има нарастване на следените досъдебни производства, както и на делата за държане и разпространяване на наркотични субстанции, подкрепяне на мигранти да преминат нелегално през страната, компютърните закононарушения, пътнотранспортните катастрофи,  умишлените убийства и др. 



„ Нашата цел е да подсигуряваме сигурността и спокойствието на жителите, а постигането на положителните резултати в битката с престъпността се дължи и на положителното ни взаимоотношение с другите държавни институции “, сподели окръжният прокурор Ваня Христева. Тя изрече признателност за работа на прокурорите и правосъдните чиновници от региона на Окръжна прокуратура-Пловдив.

От годишния регистриран отчет на Окръжна прокуратура-Пловдив излиза наяве, че през 2022 година в съда са били импортирани 1321 обвинителни акта по отношение на 1437 лица. Прокурорите са следили общо 1606 бързи производства. Общо 859 са следените досъдебни производства  за държане и разпространяване на наркотични субстанции. Новообразуваните каузи за умишлени убийства са 18. Броят на следените досъдебни производства за корупционни престъпления  е 216. Делата за домашно принуждение през 2022 година са 189,  от тях решени са 109. Отчита се понижение на досъдебните производства за препоръчани подкупи на полицейски чиновници.  През 2022 година общият брой на следените досъдебни производства е бил 17 691 като за миналата 2021 година те са били 16 236.   

Положителна оценка за работата на Окръжна прокуратура-Пловдив дадоха гостите на събранието Гергана Мутафова, член на Висш съдебен съвет, Сийка Милева, прокурор във ВКП и представител на основния прокурор, Румен Попов, заместник-апелативен прокурор.  

През 2023 година целите на Окръжна прокуратура-Пловдив са свързани с противодействието на закононарушения за нелегално прекосяване на мигранти пред страната, пътнотранспортните катастрофи, битовата престъпност, ръководството на коли след приложимост на алкохол или наркотични субстанции и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР